Başkan Çerçioğlu, "Sonsuza kadar taşıyacağız"

Başkan Çerçioğlu, "Sonsuza kadar taşıyacağız"

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Medya Ege- Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yol arkadaşları ve mürattebatı ile 76 kişi 101. yıl önce bugün, Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıktı.Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadeleyi başlatmak için çıktığı yolda 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktı. Atartük'ün Samsun'a çıkması Türk tarihindeki dönüm noktalarından birisidir.  Milli Mücadelenin başlamasındaki en önemli günlerden biri olan 19 Mayıs her yıl Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmakta. Bu önemli ve anlamlı günde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Sosyal medyadan açıklama yapan Başkan Çerçioğlu, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da atılan ilk adımın ruhunu sonsuza kadar taşıyacağız. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyorum.  19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. #19Mayıs1919" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.