Başkan Çerçioğlu'ndan temiz enerji vurgusu

Başkan Çerçioğlu'ndan temiz enerji vurgusu

Aydın'ın Nazilli ilçesinde 3’üncüsü düzenlenen Nazilli Tarım Fuarı açıldı

Fuar’ın açılış törenine başta Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi olmak üzere Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Nazilli Borsa Başkanı Nurettin Kırlıoğlu, Nazilli Tarım İlçe Müdürü Sunay Güler, ÖRKOP Başkanı Ünal Önal, muhtarlar ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

dsc_0458.jpg

“Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü”

Açılış konuşmasını Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi’nin yaptığı Fuara Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun jeotermal çıkışı damga vurdu. Çerçioğlu yaptığı konuşmada bir kez daha temiz enerji vurgusu yaparak, “Heredot Aydın için ‘Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü” demiş. Allah bize öyle bir şey bahşetmiş ki çünkü bizler Türkiye’nin en verimli toprakları üzerinde yaşıyoruz. Aydın’ın ekonomisinin %51’i tarıma dayalı. Bizler gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak zorundayız. Bunun için de doğamızı korumak zorundayız. Her platformda dile getiriyorum bir kez daha dile getireceğim. Nazilli’de de bir jeotermal firması iki tane sondaj açmak üzere. Buradan şunu söylüyorum, Allah yerin altında bu kaynağı bize vermiş, öz kaynağımız, dışarıdan değil. Bugün savaşlar enerjiden kaynaklı gerçekleşiyor. Bizim enerjiye ihtiyacımız var. Biz temiz enerjiye karşı değiliz ama bu enerjiyi çıkarırken de doğaya ve insan sağlığına saygı duymak zorundayız. Biz bu toprakları ve bu çevreyi gelecek nesillere aktarmak zorundayız. Dünyanın en güzel inciri bu topraklarda yetişiyor, dünyanın en güzel zeytini, kestanesi bu topraklarda yetişiyor. Hepimizin görevidir korumak. Eğer yatırımcılar çevre dostu olursa bizim hiçbir sorunumuz yok. Bacanızdan çıkan gazların tahlil sonuçlarını bizlerle paylaşın arkadaşlar. Biraz daha para harcayın, bacalarınızın filtresini tam takın ki sağlığa, çevreye duyarlı olduğunuzu bizler de görelim. Biz fuarları neden yapıyoruz, Nazilli’de Aydın’da tarımın biraz daha kalkınması için. Çiftçimiz bu sıcak sudan yararlanmak istiyoru. Girdi maliyetleri çok yüksek. Bunun başında da enerji geliyor. Biz seralarımızı örtülü tarımda kullanabiliriz. O yüzden biraz insaflı olun ve Nazilli’deki çiftçilerle bu enerjiyi paylaşın” diye konuştu.

kudret-çiçekçi.jpg

“Naz-Koop ikinci Sümerbanktır”

Fuar açılışında Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’da bir konuşma yaparak, Atatürk’ün Nazilli’ye en büyük mirasının Sümerbank olduğunu ve bu miras sayesinde Nazilli ekonomisinin ciddi derecede geliştiğini kaydeden Başkan Özcan, “Maalesef Atatürk’ün bu mirasına sahip çıkamadık, Sümerbank gidince Nazilli’nin ekonomisi de ciddi derecede çöktü. İşte bizler de ikinci Sümerbank olarak adlandırdığımız ve Sümerbank’ın yerini tutacağına inandığımız Naz-Koop’u büyük bir heyecan ve mutluluk içinde kurduk. Ben inanıyorum ki bundan böyle Naz-Koop, Nazilli’nin ekonomisini Sümerbank gibi geliştirecektir” dedi.

Başkan Özcan ayrıca Nazilli’ye modern bir fuar alanı yapılması gerektiğini de vurgulayarak bir sonraki tarım fuarının yeni yerinde, modern bir binada gerçekleştirilmesi için tüm kurumlarla koordine halinde olacaklarını dile getirdi. Yapılan plaket törenin ardından protokol üyeleri hep birlikte açılış kurdelesini kesti. 84 firmanın 400 marka ile katıldığı Nazilli Tarım Fuarı, 09-12 Ocak tarihlerinde Eşref Özel Çok Amaçlı Kapalı Alanı'nda 4 gün boyunca çeşitli yarışmalar, yöresel ürün pazarı ve çok sayıda firma ile ziyarete açık olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.