Başkan Ceritoğlu Sengel: Kazanıncaya kadar mücadeleye devam!

Başkan Ceritoğlu Sengel: Kazanıncaya kadar mücadeleye devam!

Efes Selçuk Belediye Başkanı ve CHP Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, Meryem Ana Evi'nin işletmecilik haklarının kendilerinden alınmasına yönelik başlattıkları mücadeleyi, kazanana kadar sürdürecekleri mesajını verdi.

MEDYA EGE / ESRA ÖNEN - Efes Selçuk'ta Meryem Ana Evi sözleşmesinin tahsisi, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sonlandırılmış, Efes Selçuk Belediyesi tarafından koruma ve geliştirme hizmetleri verilen kültür mirasının işletmecilik haklarının belediyeden alınarak, en büyük gelir kalemine el konulması tartışma konusu olmuştu.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, konuya ilişkin yaptığı konuşmada, Meryemana Evi’nin korunması ve geleceğe taşınması amacıyla belediye tarafından sürdürülen çalışmaların ve hizmetlerin sağlıklı yürütülebilmesi için ziyaretçilerden elde edilen gelirin, Efes Selçuk halkının ihtiyaçlarına karşılık gelen kamusal faaliyet ve hizmetlere harcandığını belirterek bu gelirlerin kent halkının yaşamında çok hayati bir rol oynadığını ifade etmişti.

Başkan Sengel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla mücadeleye devam edecekleri mesajını vererek şu ifadeleri kullandı:

"Mevcut hükümetin muhalif belediyelere uyguladığı baskılar ve gelirlerine el koyma girişimlerinden Efes Selçuk halkı da nasibini aldı. Meryem Ana otopark işletmesi gelirleri 50 senedir Efes Selçuk Belediyesi'ne, yani Efes Selçuk halkına aitti. Halkımızın hakkı olan bu gelir kalemi için başlattığımız mücadele devam ediyor ve edecektir. Ta ki kazanıncaya kadar."

MERYEM ANA EVİ

2015 yılında Efes Antik Kenti, Ayasuluk ve Çukuriçi Höyüğü ile birlikte Meryemana Evi de 4 bileşen olarak UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesi'ne dahil edildi. Efes Selçuk, bu nedenle gerek tarihsel olarak, gerekse inanç turizmi açısından dünyanın göz bebeği olan, açık hava müzesi niteliğinde eşsiz bir kent olma özelliği taşıyor. Meryemana Evi; Efes Selçuk halkı, Efes Selçuk Belediyesi ve Hz. Meryemana Evi Derneği işbirliği ile günümüze kadar ulaşarak, tüm dünyadan milyonlarca kişinin ziyaret ettiği önemli bir inanç ve kültür değeri haline geldi.

image-208db99d0a1ead25aaf46f55d8006df4a5001a1e.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.