Başkan Ceritoğlu Sengel'den tarıma destek: 14 bin fide dağıtılacak

Başkan Ceritoğlu Sengel'den tarıma destek: 14 bin fide dağıtılacak

Efes Selçuk Belediyesi, ilçenin bereketli topraklarında atalık tohumlardan üretilen fideleri Efes Selçuklulara dağıtarak tarıma destek oluyor.

MEDYA EGE - Üreticiye ve tarıma verdiği önem doğrultusunda önemli çalışmalar yapan Efes Selçuk Belediyesi, Türkiye'de bir ilke imza atarak bereketli Selçuk topraklarında yetiştirdiği atalık tohumlarından üretilen fideleri talep eden tüm vatandaşlara dağıtıyor.

Efes Tarlası Yaşam Köyü'nde yetiştirilen kıl tatlı biber, aydın karası uzun patlıcan, Selçuk kara karpuz, köy domatesi, kara kavun, salatalık ve topan patlıcan atalık tohumlardan üretilen 14 bin fidenin dağıtılacağını duyuran Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda üreticiye destek vurgusu yaptı.

Efes Selçuk’taki bereketi ilçenin her köşesine yaymayı amaçlayan çalışmada, atalık tohumlardan üretilen fideleri alarak tarımsal kalkınmaya, kaliteye katkı koymak isteyenler, 4 Mayıs Cumartesi günü Aslanlı Havuz yanındaki parktan 12.00 - 16.00 saatleri arasında dağıtımı yapılan fidelerden alabilecek.

selcuk-un-gozbebegi-efes-tarlasi-yasam-koyu-14167688-amp.jpg

ATALIK TOHUM

Atalık tohumlar; ata tohumu, milli tohum, yerli tohum veya yerel tohum ismiyle de biliniyor. Atalık tohumlar binlerce yıl öncesinden kuraklık, sel, salgın hastalık gibi pek çok felaketten yüz akıyla çıkan günümüze ulaşabilmiş sağlıklı ve saf tohumlardır. Bu tohumlar, kuşaklar öncesinden kalma doğal tarım yöntemleri ile üretilen, genetiğiyle DNA’sıyla oynanmamış tohumlardır. Günümüze kadar kimyasal ilaç kullanılmadan geldikleri için besin değeri yüksek, sağlıklı ve lezzetli meyve verirler. Meyvelerin ve sebzelerin kokusu, tadı ve lezzeti kendinden sonra gelen nesilde de devam eder. Atalık tohumlardan elde ettiğiniz sebze ve meyvelerden aldığınız tohumları ertesi yıl ekerek çoğaltabilirsiniz.

gmjv0o7xuaaq-kp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.