Başkan Delican'dan Gazetecilere Mesaj

Başkan Delican'dan Gazetecilere Mesaj

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

Delican; basının demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu vurguladığı mesajında; gazetecilik mesleğinin bilgi toplama ve vermek kadar, bir toplumun kaderini tayin edecek ölçüde büyük bir sorumluluğu olduğuna dikkat çekti. 

Başkan Delican'ın mesleği gazetecilik olan herkesin gününü kutladığı mesajı şöyle:

Basın; demokrasilerin en önemli güçlerindendir. Dolayısı ile; bir toplumun aydınlanması, bir ülkenin gelişip büyümesinde de büyük pay sahibidir. Gazetecilik mesleği; bu boyutu çok büyük önem taşımaktadır, meşakkatli işlerden biridir. Gazetecilik; bilgi toplama, verme, yayma işinin yanı sıra büyük sorumlulukları olan yüce bir meslektir. İnsanların huzur ve refahında, bir ülkenin ilerlemesinde; siyasetçiler kadar etkin olan basın dünyasının ve çalışanlarının önemini kritik dönemeçlerde daha da iyi görüyoruz. 

Öyle ki; basının kullandığı dil, gazetecinin bakış açısı, işini ele alma biçimi; toplumu birleştirebildiği gibi, kutuplaştırabiliyor da. Bizim dileğimiz; bu ulvi mesleği yapanların, meslek gereklerini yerine getirirken, toplumu bir arada tutacak, farklılıkları zenginlik görecek, vatanın çıkarlarını gözetecek bakış açısını terk etmemesidir. Özellikle de; yaşadığımız bu türlü zorlu süreçlerde; gazeteci arkadaşlarımızın hassasiyeti; belirleyici hatta bazen kurtarıcıdır. Gecesini gündüzüne katarak; toplumu aydınlatmak için alanda olan muhabir arkadaşlarım ve yönetici kadrolarında görev yapan tüm gazetecilerin çalışma koşullarının iyileştirmesi; hayatlarının kolaylaştırılması içinse üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz.  

Böyle günlerin; hayatımızda büyük önem taşıyan dinamiklerin hatırlandığı, sorumluluklarımızın tazelendiği günler olduğunu düşünüyorum. Gerçekten; mesaisi olmayan, büyük özveri isteyen bu mesleği edinmiş, aklı ve gönlü ile mesleğini kendisine yaşam biçimi haline getirmiş tüm gazetecilerin gününü kutluyor, çalışmakta olan gazetecilerimize işlerinde kolaylıklar diliyorum.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.