Başkan Demirezen, "Bu acı günü unutmayacağız"

Başkan Demirezen, "Bu acı günü unutmayacağız"

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, Çerkes Sürgünü'nün yıl dönümünde mesaj yayımlayarak, "Bu acı günü unutmayacağız" dedi.

Medya Ege- Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, bundan 158 yıl önce sürgün edilen Çerkeslerin acısını paylaştı. 21 Mayıs 1864 Büyük Çerkes Sürgünü ve soykırımının yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulunan Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, "Çerkes kardeşlerimin acısını paylaşıyor, hayatını kaybeden Aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Başkan Demirezen, "Tarihin en büyük soykırımlarından birinin yaşandığı Çerkes Sürgünü'nün 158. yıldönümünde Çerkes kardeşlerimin acısını paylaşıyor, hayatını kaybeden Aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bu acı günü unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

ftq29k2waaafot5.jpg

Çerkes Sürgünü nedir?

21 Mayıs 1864 Büyük Çerkes Sürgünü ve soykırımı 158. yıl dönümünde anılıyor. Çerkesler Çarlık Rusya’nın baskılarıyla sürgüne yollanmış, binlerce kişi açlık ve susuzluktan yollarda hayatını kaybetmişti. Üstelik bu dram sadece yollarla sınırlı kalmamış, Çerkesler bu sefer de gittikleri topraklarda hastalık ve açlığın pençesinde canlarını vermişti. Tutulan kayıtlarda Çerkes Sürgünü sırasında 600 bin ile 900 bin kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.