Başkan Demirezen'den sert açıklama

Başkan Demirezen'den sert açıklama

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in Bayındır'daki saha çalışmaları sonrasında yaptığı açıklamalara, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, "Yavuz hırsız ev sahibini bastırır" diyerek tepki gösterdi.

Medya Ege- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İl Yönetim Kurulu üyelerinin Bayındır’da yaptığı saha çalışmasının ardından, İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti iktidarını sert sözlerle eleştirdi. Yücel “AKP iktidarı Bayındır’ı çoktan gözden çıkarmış. Ne merkezi iktidarın bir yatırımı, ne de ilçe belediyesinin bir hizmeti var. Hastanede doktor yok, ayağı kırılana bile 14 gün sonraya randevu veriliyor. Bölgenin en bereketli toprakları AKP’nin sebep olduğu krizler ve zamlar sebebiyle ekilemiyor” dedi. Yücel'in açıklamaları sonrasında, tepki gösteren Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen de bir açıklama yaptı.

"BİR LÜTUF GİBİ ANLATMALARI HOŞ OLMUYOR"

Başkan Demirezen, "CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel bey ilçemizi ziyaret etmiş. Tahminime göre herhalde perşembe günü, hoş gelmiş sefa getirmiş. Bize de bunu söylemek düşer, misafirdir sağ olsun. Tabi bazı ilçemle alakalı kendine göre bizi de eleştirdiği konular olmuş. Tabi eleştiriye açığız, ama bazı açıklamaları da çok talihsiz olmuş. Keşke bazı açıklamaları yaparken ilçe teşkilatından veya büyükşehir belediyesinden sorarak ve destek alarak bu açıklamaları yapsaydı. Ben kendi lisanımda, bunlara cevap vermeye çalışayım. En başında BAYSAN A.Ş. ile başlamış, orda biz olmasak işte büyükşehir olmasa devlet buraya yatırım yapmayacaktı demiş. Ben öncelikle teşekkür ediyorum, her platformda da bununla alakalı büyükşehir belediyesine Bayındır'a böyle bir tesis kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Lakin burası BAYSAN Kooperatifti ve yüzde yüz Bayındırlıların olduğu hatta 940 ortaklı bir Kooperatif, Bayındır Belediyesi de bu Kooperatifin ortaklarından biriydi. 48 bin metre kare sanayi imarlı ve ruhsatlı Bayındır'ın tek fabrikasıydı, tabi bazı olumsuzluklar yaşandı işletilemedi kapandı ve il özel idarenin elindeydi, yasa değişince bazı mahkemeler oldu ve daha sonra büyükşehir belediyesine geçti.

m9387.jpg

Büyükşehir belediyesine de geçince Bayındır'ın tek sanayi imarlı 48 bin metre karelik yeri de bedavaya büyükşehir belediyesinin olmuş oldu. Zamanında Bayındır Belediyesi burayı, 20 bin metre karesini özellikle yüzde 15 hisse karşılığında veriyor. Yani Bayındır Belediyesi de buradan yüzde 15 hisse alıyor. Tabi gel zaman git zaman, bazı hisseli artırım durumunda da, diğer yönetimler diyeyim kimseyi suçlamıyorum ama hisse artırımına katılmıyor. Bayındır Belediyesinin hissesi de belli bir oranda düşüyor, en neticesinde bende ortakları arasındayım ve 940 ortağı var. Yani buranın sanki bir lütuf gibi anlatılması bana göre yanlış geliyor. Çünkü 48 bin metre kare bedava yer bulmuşsun, sanayi imarlı ve ruhsatlı. Büyükşehir belediyesine de düşen tabi bunun üstüne yapması kadar doğal bir şey yok. He yapmaya da bilir, ama Allah razı olsun diyorum. Yaptığı için müteşekkirim. İlçemdeki istihdama, ülkemde ekonomiye katkı sunduğu için müteşekkirim. Sadece bunu bir lütuf gibi anlatmaları hoş olmuyor." ifadelerini kullandı.

"YAVUZ HIRSIZ EV SAHİBİNİ BASTIRIR"

Öte yandan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Bayındır'da bulunan 41 bin metre kare jandarma alanını talep ettiklerini ve bakan beyin onayı sonrasında hastane yapmak için hazırlıklar yaptıklarını dile getiren Başkan Demirezen, büyükşehir belediyesinin hastane yapımına taş koyduğunu ifade etti. Başkan Demirezen, " Büyükşehir belediyesi olmasa Bayındır'a hizmet gelmeyecekti demiş, ben buna sadece gülüyorum. Ben diyorum ki, büyükşehir belediyesi var diye ben hizmet alamıyorum. Keşke büyükşehir belediyesi olmasaydı diyorum. Neden bunu söylüyorum, bakın bir hastane yapalım dedik, 41 bin metre kare bir arsamız var, zamanında imar planında jandarma alanı olarak belirlenmiş, daha sonra da sağ olsun İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu'ya bu durumu anlattığımızda 'Jandarma alanı bana lazım değil, burayı ne yapacaksınız' dedi. Biz de sayın bakanım biz buraya hastane yapacağız, 41 bin metrekare bu alanı bize hastane için tekrar geri verir misiniz dedik, başım üstüne Bayındır'ın böyle bir sıkıntısı varsa buyursun ben bu alandan vazgeçiyorum hastane alanı yapılsın dedi. Allah razı olsun getirdik, çalıştık imarda, planda değişikliği yaptık. Aralık 2021'de büyükşehir belediyesine yolladık. Mayıs ayında bize yazı geliyor, 6 ay sonra buranın zemin etüt yapın, bir daha yollayın. Ya zaten zemin etütsüz bir inşaat olur mu, yani sadece topu oradan buraya göndermek, ertelemek. Bana diğer belediye başkanlarımız söylüyordu. Kiraz ve Bergama söylüyordu ne kadar haklı olduklarını gördüm. 6 ay sonra yazıyla bize cevap amaç yaptırmamak herhalde, başka bir şey düşünmüyorum. Yani sayın Deniz Yücel başkanımın açıklamaları yavuz hırsız evde ev sahibini bastırıyor gibi bir açıklama." dedi.

61979905-620x410.jpg

"ÇAMUR AT İZİ KALSIN SİYASETİNİ BIRAKIN"

Bayındır'da 22 senedir yapılan çiçek festivallerine 23'üncü senesinde büyükşehir belediyesinden 1 kuruş destek gelmediğini belirten Başkan Demirezen, "22 sene destek verdiği çiçek şenliğine 23'üncü senede 1 kuruş destek vermedi. Neden diye soruyorum, bir açıklamaları var mı diye, bununla ilgili bir açıklama yapar mı Deniz Yücel başkanım. Hastane ile ilgili bir açıklama yapar mı acaba, çiçek şenliğine neden destek verilmediği hakkında bir açıklama yapar mı acaba, Tariş meydanının neden böyle olduğunu 3 senedir neden böyle bırakıldığı hakkında bir açıklama yapar mı acaba, Cumhuriyet meydanının neden 3 seneden beri böyle olduğu konusunda bir açıklama yapar mı acaba, 2 katlı otoparkımızın neden olmadığı konusunda açıklama yapar mı acaba, açık pazar yerimizin neden olmadığı konusunda bir açıklama yapar mı acaba, Adnan Menderes Bulvarımızın sayın Tunç başkanıma gösterdiğimde ne kadar güzel bir plan bu bisiklet yolları oluşturulduğunda yapacağım dediği ve iptal edildiği konusunda bir açıklama yapar mı acaba, iptal edilen yerin beton kaldırımlar olduğu konusunda bir açıklama yapar mı acaba, daha konuşayım mı daha anlatayım mı. Yani lütfen çamur at izi kalsın mantığıyla İzmir siyasetini bırakın, iş yapalım, biz görevimizi yapalım büyükşehir belediyesi görevini yapsın. Lütfen iş yapalım hizmet üretelim." diye konuştu.

"3'ÜNCÜ SINIF BELEDİYE MUAMELESİ GÖRÜYORUZ"

Açıklamasını sürdüren Başkan Demirezen, Bayındır'ın 3'üncü sınıf bir belediye olarak görülmesine de tepki gösterdi. Demirezen, "O öyleymiş bu böyleymiş, ben konuşursam daha çok konuşurum. Bakın ben böyle çok, şikayetçi bir tavırda olan biri değilim. Şu neden olmadı, bu neden olmadı diyaloğa açık biriyim. Çözümden yanayım, derdimi her platformda anlatan biriyim. Kabahatim varsa özür dileyen, af dileyen biriyim. Ama haksızlığı da kabul edemiyorum, ya lütfen sadece lütfen diyorum, konuşmak için konuşmayalım. Ben sordum 4-5 tane soru sordum, sağ olsun bazı alanlarda büyükşehir belediyesinin desteği var, ama yanımdaki sağımdaki solumdaki ilçelerimizin asfalt yapılırken, bize neden sati kaplama yapılıyor. Neden biz ikinci üçüncü sınıf belediye muamelesi görüyoruz, diye bir şey sorsam cevaplayabilir mi acaba, ben rakamlarla cevap veririm derler şimdi büyükşehir belediyesinden, ya o rakamlar bizde de var biz de yazarız. Lütfen konuşmak için konuşmayalım. Az önce dediğim gibi yavuz hırsız ev sahibini bastırır. Aynı böyle bir açıklama olmuş diyorum, başka hiç bir şey söylemiyorum." ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.