Başkan Demirezen'den Tunç Soyer'e sert tepki!

Başkan Demirezen'den Tunç Soyer'e sert tepki!

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali hakkında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Medya Ege- İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı olağan Meclisinin ilk oturumunu gerçekleştirdi. Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen oturuma İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlık yaptı. Gerçekleştirilen meclis toplantısına Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali açıklamaları damgasını vurdu.

273877-814x458.jpg
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "Aynı anda Enginar Festivali vardı. İki belediye de bize başvuru yaptılar. Stant konusunda talepleri 2,5-3 milyon TL tutarlardaydı. Biz de daha ekonomik standlar var bunları size verebiliriz dedik. Bayındır kabul etmedi ancak Urla Belediyesi kabul etti. İBB'de ekstradan 3 milyon TL tutar vermekten kurtuldu. Güzel bir festival oldu ancak bize de yer ayrılmadı. Olsun canları sağ olsun. Burada ne kriz var ne başka bir şey. Biz bunu israf etmek olarak gördük sadece. İBB olarak doğru projelere doğru yatırım yapmaya devam edeceğiz" sözlerine Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen yanıt verdi.

ugur-demirezen-kimdir-11610524-4539-amp.jpg

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, "Ben bu konu için Belediye Başkanı olarak 3 kere Ertuğrul beyle görüştüm. Bayındır Belediyesi olarak yazdığımız dilekçeler Ertuğrul beyde var. Sayın Başkan medya yolu ile açıklama yapacağına bürokratlarından bilgi alsın. Ve dilekçelere bir baksın bu festival 22 yıldır aynı ölçüde aynı şartlarda devam ediyor. Ancak bizim teklifimiz başka bir amaçla ret edildi. Bizde konuyla ilgili tüm yazışmalar ve görüşmeler mevcut. Bayındır Belediyesi olarak Büyükşehir'e 250 standı siz yapın, 250 standı biz yapalım teklifinde bulunduk. Bu teklifimize ret geldi. Ben bu konu üzerine polemik yapmaya gerek duymuyorum. Çok güzel bir festival oldu. Tüm Bayındır halkına, Tarım Bakanlığı'na, İzmir Valiliği'ne, Kültür Bakanlığı'na, AK Parti aileme ve STK'lara Bayındır halkı adına sonsuz teşekkürler ediyorum. Bir kez daha söylüyorum Tunç Başkanın bu yapmış olduğu açıklama çok talihsiz. Sanıyorum Tunç Başkan bürokratlarından bilgi almıyor. Tunç Başkanın açıkladığı rakam çok şaşırtıcı. Gerekirse ben tüm belgeleri yayınlarım. Bu konu için bize destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Özgür Hızal'a teşekkür ederim" açıklamasını yaptı.

"Urla'ya harcanan para kaç para"

Başkan Demirezen, "Bana Ertuğrul beyin söylediği, 'Sizin maliyetiniz 1 milyon lira civarını buluyor" dedi. Bende , '22 yıldan bir yapılan yanı standart aynı maliyetlerde. Eğer İzmir Büyükşehir Belediyesi bir ilçe belediyesine 1 milyon lirayı çok mu görüyor' dedim. Ertuğrul Bey, 'Biz biraz daha düşünelim' dedi. 3 gün sonra bize yapamayacakları bildirildi. Ben de 3-4 saat sonra tekrar aradım. Ertuğrul bey burada amacımız bu şenliği hep beraber yapmak, gelin bunun 250 tanesini siz yapın 250 tanesini biz yapalım. Yarı yarıya masrafı karşılayalım. Ondan sonra ben bir daha konuşayım dedi. Ertesi gün aradı, bu da olumsuz dedi. Canı sağ olsun. Ben davetiyemi sayın İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanına ilettim. 2 gün sonra özel kalemden bize geri dönüş yaptılar. Festivale katılıyoruz dediler. Bizde teşekkür ederek buyurun bekliyoruz dedik. Akabinde 2 gün sonra bize yer vermeyecek misiniz dediler. Tüm masraflarını benim yaptığım bir şeyde nasıl size yer vereyim dedim. Ondan sonra başkan bey gelecek dediler, gelirse mutlu olurum. Zaten 30 ilçenin Büyükşehir Belediye başkanıysa bu festivale gelmeli konuşmasını da yapmalı dedim. Ama festivale bir gün kala başkan bey gelmeyecek dediler. Bu konuşmaların hepsi de özel kalemimiz de mevcuttur. Bizden özel kalemdeki mail hesaplarına programı istediler biz de gün gün saat saat gönderdik. Aynı zaman da bir de bir günlük festival demiş sayın başkan 5-8 mayıs tarihleri arasında 4 gün kutlandı bu festival ve 1 milyon 500 bin kişi ziyaret etti. Sadece çiçek standı kapalı olarak 286, açık olarak 40 çiçek yani yaklaşık olarak 350 çiçek standımız vardı. Bakın yani burada amaç polemiğe girmek değil. Sadece büyükşehir olarak niye bize sahip çıkılmıyor niye elimizden tutulmuyor niye ayrım yapılıyor. Peki, ben soruyorum o zaman Urla'ya harcanan para kaç para hani ben istemişim ya 2.5-3 milyon Lira asla külliyen yalan böyle bir şey istemedim. Bizim maliyetimizde asla bu tutmuyor" dedi.

ozgur-hyzal1-2.png

Meclis toplantısında AK Parti adına söz alan ve eleştirilerini dile getiren Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Bayındır'daki çiçek festivaline dikkat çekerken, "22 yıldır Bayındır'da düzenlenen Çiçek Festivaline İBB destek verirken, 23'ncüsü düzenlenen festivale İBB destek veremedi maddi sıkıntılar nedeniyle. Sayın Genel Sekreter Miami'ye gitmiş ve stant fiyatları ile ilgili araştırma yapmış ancak İBB Bayındır'da destek olamamış. Sonra çıkıp EXPO yapacağız diyorsunuz. Bu bana inandırıcı gelmiyor. Pınarbaşı'ndan neden vazgeçildi? Güzelbahçe'de, Bayındır'da bu EXPO yapılabilir mi? Bütün bunları tartışmadan, konuşmadan sadece bir şehrin İBB Başkanı müjde verdi diye oldu bittiye getirerek hızlı bir karar almak hem bölge halkına hem İzmirliye haksızlık olur" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.