Başkan Denizli: Çeşme’de tarımı tekrardan hareketlendireceğiz!

Başkan Denizli: Çeşme’de tarımı tekrardan hareketlendireceğiz!

CHP Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Çeşmeli çiftçilere tarım teşvik paketi sunacaklarını belirterek, “Çeşme’de tarımı tekrardan hareketlendireceğiz!” dedi.

MEDYA EGE – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Gazeteci Nevşin Mengü’nün programına konuk oldu. Başkan Denizli, Çeşme’de tarımın azaldığına ve gençlerin tarımdan uzaklaştığına dikkat çekerek Tarım Teşvik Paketleri sunacaklarını belirtti. Elektrik, su, mazot, gübre gibi desteklerle çiftçilerin artan maliyetlerini hafifletmeyi amaçladıklarını kaydeden Denizli, “Çeşme’de tarımı tekrardan hareketlendireceğiz” dedi.

Başkan Denizli, Çeşme için turizmin önemli bir gelir kaynağı olduğuna dikkat çekerek hem yöre halkıyla hem de yatırım yapan işletmelerle uyumlu bir yönetim anlayışı uygulayacaklarını belirterek şunları söyledi:

“Hangi esnafın kapısını çalarsak çalalım sezonu bekliyoruz diyorlar. Bu nedenle arada denge kurmak çok önemli. Çünkü Turizm kontrol altına alınmadığı takdirde sıkıntılar artabiliyor. Sesle ilgili olabilir veya mekanların tabelaları ile ilgili.

Mesela bizim bir kentsel tasarım planlamamız var. Hem Çeşme çarşımız hem de Alaçatı çarşımız için. Biz aslında tarihi dokusu çok güzel bir kentiz. Bu kentin kendi iç özelliklerini, Alaçatı’nın taş yapılarının, Çeşme’nin Rum evleri yapılarının korunup, düzenlenip aslına uygun restorasyonlarla bir dış cephe çalışması da yapmamız lazım. Konu aslında sadece bir ses ve rahatsızlık ilişkisi değil aynı zamanda bir görsel ilişkide kurulması gerekiyor. Bir bütün olarak hem yerleşik halkımızın menfaatlerini koruyacak ama aynı zamanda da Çeşme’mize yatırım yapmayı uygun görmüş işletmecilerimize de daha sağlıklı bir çalışma ortamı sunmak en büyük önceliğimiz.”

i1.jpeg

Denizli, Çeşme’de yaşanan plaj sorununa da değinerek, “Ücretsiz denize girebileceğimiz plajımız var ama özel işletme sayısı fazlasıyla artmış durumda. Bununla ilgili zaten gerekli denetimleri yapıyoruz ama ruhsatı verilmiş yerlerle ilgili geriye dönük uygulama yapmak çok kolay değil. Hiç kullanılmayan koylarımız da var. Yani halkın erişimine kapalı olan koylarımızda var. En büyük önceliğimiz önümüzdeki sezon için o koylarla ilgili bir düzenleme yapıp halkın kullanımına açmak” dedi.

Rantla mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğinin altını çizen Başkan Denizli, “Çeşme Belediyemize ait sahil alanlarıyla ilgili tavrım nettir. Çevreyi korumakla yükümlüyüz. Bu bizim dünyaya olan bir sorumluluğumuz, sadece kentimize değil. Ama aynı zamanda bakanlıklara bağlı sahil alanları da var. Onlarla ilgili gerekli gördüğümüzde hukuki mücadelemizi de vereceğiz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.