Başkan Denizli: Festival ruhunu yaşamak isteyen herkese kapımız açık!

Başkan Denizli: Festival ruhunu yaşamak isteyen herkese kapımız açık!

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 13.Alaçatı Ot Festivali’ne davette bulundu. Başkan Denizli, “Festival ruhunu yaşamak isteyen herkese kapımız açık!” dedi.

MEDYA EGE – ‘Öz’e Dönüş’ konseptiyle bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali kapılarını açtı. Renkli ve eğlenceli etkinliklerin olduğu konsere yoğun ilgi gösterilirken, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, herkesi festivale davet etti. Denizli, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Alaçatı Ot Festivali’nde hem coğrafyamıza özel otları ve yöresel yemekleri ziyaretçilerimizle buluşturuyor, hem de çok kıymetli sanatçılarımızla bir araya geliyoruz. Yoğun ilginiz için teşekkür ederiz. Festival ruhunu yaşamak isteyen herkese kapılarımız açık.”

whatsapp-gorsel-2024-04-18-saat-17-31-22-dd18bb0c.jpg

Başkan Denizli, ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu’nu makamında ağırladı. O anları sosyal medya hesabından paylaşan Denizli, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Sayın Ayşen Volkan İnanıroğlu’na nazik ziyareti için teşekkür ediyorum” notunu düştü.

glhzrrwxmaaacax-001.jpeg

ALAÇATI OT FESTİVALİ NEDİR?

Alaçatı Ot Festivali, Türkiye'nin ünlü turistik yerlerinden biri olan Alaçatı'da her yıl düzenlenen bir etkinliktir. Festival, her yıl Nisan veya Mayıs aylarında düzenlenir ve üç gün boyunca devam eder.

Festival, bölgedeki yöresel otların tanıtılması ve kullanımının teşvik edilmesi amacıyla düzenlenir. Bu otlar, bölgenin zengin topraklarında yetişir ve geleneksel Türk mutfağında yaygın olarak kullanılır. Ayrıca, festival sırasında yerel üreticiler ve şefler, ziyaretçilere otların kullanımıyla ilgili bilgi verirler.

Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 13.kez düzenlenen, Ege’nin enfes otları ve onlarla yapılan birbirinden güzel yemeklerin yer aldığı Alaçatı Ot Festivali büyük bir coşkuyla başladı. Birbirinden leziz etkinlikleri, sokaklara yayılan mis gibi kokuları ile önemli dünya festivalleri arasında yer alan Alaçatı Ot Festivali bu yıl da ‘Öz’e Dönüş” konseptiyle konserler, stantlar, sergiler, söyleşiler, yarışmalar ve yemek yapım atölyeleri ile milyonları ağırlayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.