Başkan Denizli'ye zor sorular - 7!

Başkan Denizli'ye zor sorular - 7!

Çeşme Belediyesi personeli Efe Sağlamer, 7036 ada 3 parseldeki ikiz villaya ilişkin yapı kullanma izni, belediyeye yapıldığı öne sürülen bilgisayar bağışı ve imar süreçlerindeki usulsüzlük iddialarıyla ilgili Başkan Lal Denizli’ye zor sorular yöneltti.

MEDYA EGE - Çeşme Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde mimar olarak çalışan Efe Sağlamer, boşanma aşamasında olduğu 15 yıllık eşi ve halen Çeşme Belediyesi’nde İmar ve Şehircilik Müdür Vekili olarak görev yapan Buğçe Sağlamer hakkında rüşvet, usulsüz yapı işlemleri ve imar uygulamalarında himaye iddialarını içeren dilekçeleri Çeşme Belediye Başkanlığı'na ve savcılığa sunmuştu. Şikâyet dilekçelerinde yer alan iddialar kamuoyunda tartışma yaratmaya devam ederken, Efe Sağlamer’in Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli’ye yönelttiği sorular dikkat çekiyor.

Öne çıkan iddialardan biri de, Efe Sağlamer'in şikâyet dilekçelerinde yer verdiği 7036 ada 3 parseldeki yapı ile ilgili oldu. Sağlamer, dilekçesinde İzmir'in Çeşme ilçesinde bulunan ikiz villanın tasdikli projesine uygun şekilde yapılmadığını öne sürdü. Buna rağmen, Buğçe Sağlamer'in "mevki ve makamının ısrarı" sonucunda Çeşme Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü çalışanları Çağlayan Bingöl ve Okan Aktaş tarafından 200 bin TL karşılığında yapı kullanma iznine uygundur imzası atıldığını iddia etti.

Dilekçede ayrıca, söz konusu süreçte mal sahibi olarak belirtilen NO26 İnş. Tur. Oto. ve Kiralama Ltd. Şti.'ne Buğçe Sağlamer tarafından belediyeye 4 adet bilgisayar bağışı yaptırıldığı ileri sürüldü. Efe Sağlamer, ilgili parselde bulunan yapıyla bağlantılı olarak rüşvet ve irtikap suçlarının işlendiğini iddia ederek, Buğçe Sağlamer, Çağlayan Bingöl ve Okan Aktaş hakkında şikâyetçi olduğunu belirtti. Sağlamer, dilekçesinde iddiaların araştırılmasını ve sorumlular hakkında kanunlar çerçevesinde soruşturma başlatılmasını talep etti.

whatsapp-image-2026-05-25-at-12-55-39.jpeg

KAMUOYUNDA TARTIŞMA YARATAN İDDİALARIN ARDINDAN GÖZLER ÇEŞME BELEDİYE BAŞKANI LAL DENİZLİ'YE ÇEVRİLİRKEN, EFE SAĞLAMER TARAFINDAN BAŞKAN DENİZLİ'YE YÖNELTİLEN SORULARDAN 7.'Sİ ŞU ŞEKİLDE:

-7036 ada 3 parselde bulunan yapı için verilen yapı kullanma izin belgesi belediye tarafından yeniden incelenecek midir?

-Söz konusu yapının tasdikli projeye uygun olup olmadığı yönünde yeni bir teknik inceleme başlatılacak mıdır?

-Buğçe Sağlamer, Çağlayan Bingöl ve Okan Aktaş hakkında herhangi bir idari inceleme veya disiplin soruşturması başlatılacak mıdır?

-NO26 İnş. Tur. Oto. ve Kiralama Ltd. Şti. tarafından belediyeye yapıldığı öne sürülen 4 adet bilgisayar bağışı kayıt altına alınmış mıdır?

-Söz konusu bağışın tarihi, içeriği ve belediye envanterine giriş süreci hakkında açıklama yapılacak mıdır?

-İddialarda yer alan bağış ile yapı kullanma izin süreci arasında herhangi bir ilişki olup olmadığı araştırılmış mıdır?

-Belediye yönetimi, kamuoyunda tartışma yaratan bu iddiaların aydınlatılması için bağımsız bir inceleme veya müfettiş görevlendirilmesini talep edecek midir?

-7036 ada 3 parseldeki yapı dosyasına ilişkin tüm ruhsat, proje ve yapı kullanma izin belgeleri incelenmiş midir?

-İddiaların belediye yönetimine ulaşmasının ardından hangi idari işlemler yapılmıştır?

-Başkan Lal Denizli, kamuoyunda oluşan soru işaretlerini gidermek adına bu dosyayla ilgili kapsamlı bir açıklama yapacak mıdır?

Not: Haberde yer verilen iddialar şikâyet dilekçelerinde yer alan beyanlardan oluşmakta olup, henüz yargı kararıyla kesinleşmiş bulgular niteliği taşımamaktadır. İlgili tarafların açıklamalarına yer verilmeye hazırdır.

1.jpeg

whatsapp-image-2026-05-25-at-12-55-38-jpeg1.jpeg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.