Başkan direksiyonda projeler yolunda

Başkan direksiyonda projeler yolunda

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, direksiyonun başına geçerek 4,5 yıl boyunca gerçekleştirdiği proje ve çalışmaları Arif Çayan'a anlattı.

ARİF ÇAYAN / MEDYA EGE - Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, makam aracıyla ilçede gerçekleştirdiği çalışma ve projeleri Medya Ege'ye anlattı.

Makam aracında direksiyon başına geçen Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, proje ve çalışma alanlarını tek tek gezdirerek gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

İŞTE O PROJELER:

photo-2022-10-04-16-21-51-2.jpg

1- GÜNEŞLENME TERASLARI

Çeşme’nin kalbinde yıllarca kaçak yapılar tarafından işgal edilen sahilde yapılan ‘Güneşlenme Terasları’ ile Çeşme’nin çehresini değiştirdik. Güneşlenme Terasları ile Cumhuriyet Meydanı’nı denizle buluşturduk. Toplam 1500 metrekare alanda, içerisinde 8 tane Anıt Zeytin Ağacı olan Güneşlenme Teraslarına ahşap koltuklar yerleştirildi. Kompozit deck kaplama yapılan alanda çevre ve peyzaj düzenlemeleri yapıldı. Güneşlenme Terasları ile Cumhuriyet Meydanı’ndan denize girilmesini sağladık. Çeşme Belediye şirketi ÇEŞTUR A.Ş bünyesinde açılan Teras Kafe ile de vatandaşlar Çeşme’de olmanın keyfine varıyor.

baskan-oran-3uncu-masal-evini-germiyanda-aciya1.jpg

2- MASAL EVLERİ (REİSDERE, GERMİYAN, OVACIK)

Çocuklarımızı özgüvenli ve donanımlı bireyler olarak yetiştirmeyi aklımızdan hiç çıkarmadık. Çocuklarımızın sosyal gelişimleri için uygun koşulları sağlamak, annelerin ekonomik hayata katılımını desteklemek için Masal Evleri’ni kurduk. İhtiyaç ve talepler doğrultusunda çocuklar ve ailelere yönelik sanatsal atölye çalışmaları, sosyal ve kültürel faaliyetler, eğitmen – psikolog- ebeveyn destekli çalışmalar, doğa ile tanışma atölyeleri, çocuk hakları farkındalık çalışmalarının yanı sıra, çeşitli eğitim ve seminerler düzenliyoruz.

cesme-kent-kulturu-ve-tarihi-muze-1.jpg

3- ÇEŞME KENT BELLEĞİ

Yıllardır unutulmaya yüz tutan eski Gümrük Binasını restore ederek Çeşme Kent Belleği olarak ilçemize kazandırdık. Tarihi değerlerimize sahip çıkarak kent belleği oluşturduğumuz Çeşme Kent Kültürü ile dünden yarına kültürel bir köprü kurduk. Çeşme Kent Belleği gelecek nesillerin gururla geçmişleriyle buluşabileceği bir zaman makinesi gibi ziyaretçilerini tarihte duygu yüklü bir yolculuğa çıkaracak.

photo-2023-06-27-16-10-09.jpg

4- CUMHURİYET MEYDANI VE SAHİL DÜZENLEMESİ

Çeşme Belediyesi olarak kentimizin yüzü olan Cumhuriyet Meydanı’nı yeniden inşaa ettik. Meydanımıza modern bir görünüm kazandırarak Türkiye’nin incisi Çeşmemiz’in doğasına ve kültürüne yakışır hale getirdik.5.500 metrekare alan

5- OVACIK MEYDAN DÜZENLEMESİ

Meydanlar kentlerin hafızasıdır diyerek, kentimizin kalbi Cumhuriyet Meydanı’mızı baştan aşağıya yeniledikten sonra dikkatimizi kentimizin yükselen değeri Ovacık’a yoğunlaştırdık ve Ovacık’a yaklaşık 4 Milyon Lira maliyetle modern bir meydan kazandırdık. Bereketli topraklarıyla Çeşme’mizin göz bebeği Ovacık’a kazandırdığımız Meydanımız unutulmaz etkinliklere ev sahipliği yapacak, sosyal yaşam alanlarıyla buluşma noktası olacak.

photo-2023-08-04-12-35-32-4-002.jpg

6- ALAÇATI MEYDAN DÜZENLEMESİ

Kentimizin her noktasında yenileme çalışmalarına hiç ara vermedik. Bu çerçevede Alaçatı'mıza yakışır modern bir meydan kazandırdık. Çeşme'mizin çekim merkezi Alaçatı'mız, yeni meydanıyla sosyal hayatın vazgeçilmezi oldu.

kopeklere-ozel-5-patipark-daha-geliyorcesmede-kopeklere-ozel-pati-park6.jpeg

7- PATİ PARKLAR (ALAÇATI 2 ADET, ILICA, ÇİFTLİK)

Kentin kalabalığı içerisinde köpeklerini gezdirebilecek yer bulmakta zorlanan hayvan severler için Pati Park’ı açtık, köpeklerimize eğitim alanı kazandırdık. 2 adet Alaçatı’da, 1 adet Ilıca’da bir adet de Çiftlik olmak üzere toplam 4 adet Pati Park vatandaşlarımızın hizmetine sunduk

photo-2023-09-14-14-33-35-3.jpg

8- DALYAN NEZİR’İN KULESİ

Çeşmemizi tüm değerleriyle dünyaya tanıtmak, değerlerimizi yaşatmak için romantik filmlere konu olan Nezir’in Kulesi’ni aslına uygun olarak yeniden inşa ettik. Nezir’in aşkını ve tutkusunu ölümsüzleştirdik.

photo-2023-09-14-12-24-14-2.jpg

9- ÇEŞME PARGALI HAMAMI

1500’lü yıllarda Kanuni Sultan Süleyman’ın emriyle Pargalı İbrahim Paşa tarafından Ceneviz Kalesi ve Kervansaray’ın yanına yaptırılan, Çeşme tarihi ve turizmi için büyük önem arz eden ve zamanla oldukça yıpranan Tarihi Çeşme Hamamı, 2016 yılında Anıtlar Kurulu kontrolünde Çeşme Belediyesi tarafından restore edilmesine rağmen yıllardır kapalıydı.

Restore edilmesine rağmen yıllardır açılamayan Pargalı Hamamızı Çeşmemiz’e yeniden kazandırdık.

photo-2023-08-18-11-47-53-3.jpg

10- ÇEŞMEKÖY CAMİ RESTİTÜSYON

Tarihi değerlerimize sahip çıkıyoruz. Asırlara meydan okuyan fakat unutulmaya yüz tutmuş Çeşmeköy Camimizin restorasyonu için kollarımızı sıvadık.

11- PAŞALİMANI-ARDIÇ-ŞİFNE YOL DÜZENLEMESİ

Yıllardır trafik sorunu ve can güvenliği yaşanan Reisdere, Yalı, Şifne, Ardıç, Germiyan, Ildırı Mahalleleri’nin Ilıca, Alaçatı ve Çeşme kent merkezine bağlantısını sağlayan Tanay Orman Kampı altındaki yolu genişleterek, 40 yıldır çözülemeyen sorunu çözdük. Fen İşleri Müdürlüğünce söz konusu yol yaklaşık bin metre uzatılarak 16 metre genişliğinde yol imalatı yapıldı. Yol kenarlarına ise 1,25 metre genişliğinde bisiklet yolu yapıldı. Toplam 1,4 kilometre yol, 5 ekskavatör ile kaya kırımları yapılarak genişletildikten sonra, yaya yolları, aydınlatmalar ve asfalt çalışmaları ile birlikte toplam 3 ayda tamamlandı.

photo-2023-09-20-18-31-24-2.jpg

12- ALTINYUNUS KAYKAY PARK

Gençlerden gelen talep üzerine harekete geçerek Tema Parklarımıza bir yenisini daha ekledik. Altınyunus’ta uluslararası standartlara uygun şekilde inşa edilen Kaykay Park’ı, hayata geçirdik. İçerisinde çocuk oyun gruplarının, yürüme parkurunun olduğu geniş bir alana Kaykay Park ilave ederek tam teşekküllü bir kompleks haline getirmiş olduk. Böylelikle tüm aile bireylerinin yararlanabileceği güzel bir rekreasyon alanını ilçemize kazandırdık.

13- ALAÇATI GASTRONOMİ MERKEZİ

Türkiye’nin turizmde parlayan yıldızı Çeşme’de sadece yaz dönemi değil 12 ay turizm hedefini gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Gastronomi, tarım, sanat, spor temalarında ve termal merkezlerle Çeşme’de turizmin katma değerini artırmaya devam ettiriyoruz. Bölgemizin her bir güzelliği tüm dünyada aranan markalar olacak değerde. Tarım ürünlerimiz de bunların başında geliyor. Yerel değerlerimize sahip çıkarak onları yeniden üretime kazandırırken, ata tohumlarımızı korumak, yaymak ve gelecek nesillere aktarmak için birçok projeyi hayata geçirdik. İzmir Ticaret Borsası işbirliği ile Gastronomi / Alaçatı Deneyim Noktası’nı açarak tarımsal ürünlerin tarladan tabağa katma değerinin artmasını sağlayacak büyük bir adımı daha attık. Merkezimiz, yerel ürün ve üreticiyi, değer bilen alıcılarla buluşturarak Çeşme -Alaçatı-Ovacık üçgeninin kalbi olacak. Sürdürülebilir bir anlayışla, akılla, bilimle ve de en önemlisi tarımda teknolojiyle yerli üreticilerimizle kol kola, çok doğru bir yolda çok güçlü adımlarla yürüyoruz.

alacati-degirmen-kafe2-001.jpg

14- ŞİFNE OTEL (ODALAR, AÇIK HAVUZLAR, KAPALI HAVUZ RESTORASYON)

Bir turizm kenti olan Çeşmemiz’in marka değerini arttırmak için doğaya ve çevreye duyarlı yatırımlara öncelik verdik. Şifne Termal Otelimizin dokusunu koruyarak, daha sağlıklı hale getirdik. Otelimizin marka değerini arttırdık. Hizmet kalitesini Avrupa standartlarına çıkardık.

15- ALAÇATI LAVANTA PARK

Çeşme Belediyesi olarak kentimizi geleceğe hazırlarken betonu değil, yeşili arttırmaya gayret ettik; yurttaşlarımız için yeni yaşam ve nefes alanları yarattık. 3 bin 700 Metre kare alan üzerinde Lavanta Bahçesi projemizi tamamladık. Lavanta bahçemiz kafesiyle, ahşap oturma alanlarıyla Alaçatı’ da sosyal yaşama değer katıyor.

petekler-spor-park-gorkemli-bir-torenle-acildi5.jpg

16- ALAÇATI PETEKLER SPOR PARK

Her yaşta her branşta spor ilkesiyle, kentimize kazandırdığımız spor alanlarına göreve geldiğimiz günden itibaren yenilerini ekledik. 4 bin 200 metre kare alan üzerinde yer alacak ve içerisinde basketbol/voleybol sahası, çocuk oyun alanı, fitness alanı, kafe alanı, oturma alanları ve kaya bahçesi bulunan Alaçatı Petekler Parkını kentimize kazandırdık.

17- ALAÇATI KİTAP KAFE

Kültür sanat, spor ve eğitim alanında yaptığımız çalışmalara bir yenisini daha ekledik. Vatandaşlarımızın okuma alışkanlığını arttırmak ve kitaplara ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla, aynı zamanda keyifli vakit geçirebilecekleri, içerisinde kitapların ve bilgisayarların bulunduğu Kitap Kafe’yi Alaçatı’ya kazandırdık.

18- ÇEŞTUR RESTORAN VE KAFETERYALAR

Belediyemiz bünyesinde, kentimizin farklı noktalarında 3 restoran ve 10 kafeteryamızı hizmete soktuk. Gençlerimize 12 ay iş imkânı sağladığımız bu işletmelerle halkımıza kaliteli hizmet verdik. ‘Çeşme pahalı’ algısını sona erdirdik. Toplumcu belediyecilik anlayışıyla, toplumun tüm kesimlerinin Çeşme’nin güzellikleriyle buluşmasına olanak sağladık.

Tekke Plaj ve Restoran, Seyir-et Kafe, Şifne Termal Otel Restoran, Alaçatı Kafe, Meydan Kafe, Ilıca Kafe ve Dalyan Kafe’den sonra Alaçatı Değirmen Kafe ve Hacımemiş Kafe’de Çeşmeliler’in hizmete girdi.

photo-2022-12-19-17-47-19.jpg

19- ILICA SOSYAL KAMPÜS (DERNEKLER MERKEZİ, AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ, AİLE DANIŞMA MERKEZİ, HAYVAN POLİKLİNİĞİ, ENGELLİ MERKEZİ)

*Dr. Tayfun Aydemir Sağlıklı Yaşam Merkezi

Halkçı bir belediyecilik anlayışıyla, her şeyin başı sağlık diyerek halk sağlığını önceledik. Çeşmemiz de bir ilke daha imza attık. Dr. Tayfun Aydemir Sağlıklı Yaşam Merkezi’ni yurttaşlarımızın hizmetine açtık. Uzman kadrolarımız eşliğinde Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında birçok temel sağlık hizmetini yılda binlerce yurttaşımıza ulaştırdık.

*Aile Danışma Merkezi

Bireylerin gelişimine yardımcı olmak, toplumun ruh sağlığının korunmasına ve güçlenmesine destek sağlamak amacıyla Aile Danışma Merkezi açtık.

*İsmail Ekmekçioğlu Sokak Hayvanları Veteriner Kliniği

Küçük dokunuşlarla büyük mutluluklar yaratmayı ilke edindik. Hayatı paylaştığımız can dostlarımızı hiçbir zaman unutmadık. Canlı dostlarımızın yaşam hakkını gözeterek 30 bin hayvanımızı tedavi ettik, 10 bin can dostumuzu kısırlaştırdık.

*Engelli Merkezi

Özel bireylerimize yönelik özel projelerle sosyal ve ekonomik hayata katılımları ile üretici hale gelmelerini sağlamak amacıyla Engelli Hizmet Birimi’ni kurduk. İlçe içerisinde yaşayan engelli vatandaşların, toplum hayatına katılımını kolaylaştıracak ve toplumsal fırsatlardan engelli olmayan diğer bireyler gibi eşit faydalanmalarını sağlamak amacıyla, engelliler ile ilgili bilgilendirme, bilinçlendirme, yönlendirme, danışmanlık, bakım, sosyal ve mesleki rehabilitasyon hizmetleri verecek olan Engelli Hizmet Birimini hayata geçirdik.

*Sivil Toplum Merkezi

Merkez dernekler başta olmak üzere vakıf, federasyon, konfederasyon, temsilcilik, platform, kooperatif, topluluk, sivil inisiyatif, sivil ağ ve girişim gibi merkezleri STK’nın evi haline dönüştürerek bir çatı altında topladık.

reisdere.jpg

20- REİSDERE REKREASYON ALANI

Reisdere Rekreasyon Alanı’nda bulunan derenin çevre düzenlemesini yaptık. Yaya ve bisiklet yolu kazandırdık. Peyzaj düzenlemesi ile Çeşmemize binlerce kare daha yeşil alan kattık.

50 Bin metrekare alan

21- YILDIZBURNU SAHİL DÜZENLEMESİ

Yıldızburnu Rekreasyon Alanımızda da yaptığımız peyzaj ve plaj düzenlemeleriyle yürüyüş ve bisiklet yoluyla, Ilıca’da yıllardır atıl durumda bulunan alanın çehresini değiştirdik. Yurttaşlarımız için yeni yaşam ve nefes alanları yarattık.

10 Bin metrekare alan

cesmenin-ilk-kapali-pazar-yeri-insaati-reisderede-devam-ediyor4.jpg

22- REİSDERE PAZARYERİ VE ÇOK AMAÇLI MERKEZ

İlçemizin ilk kapalı pazaryeri projelerinin startını verdik. 4 bin metrekare alanda 26 Milyon Lira maliyetle, içerisinde otopark, 300 kişilik düğün ve çok amaçlı kapalı salonu, fuayesi ve ona bağlı mekanları olan Reisdere Kapalı Pazar yerimiz kısa sürede tamamlanarak açılışı gerçekleşecek.

4 Bin metrekare alan

23- PAŞALİMANI SAHİL DÜZENLEMESİ

Paşalimanı’nda yaptığımız sahil düzenlemeleriyle, yürüyüş ve bisiklet yoluyla, güneşlenme terasları ile yurttaşlarımız için yeni yaşam alanları yarattık. Yaklaşık 40.000 adet bitki dikildi, otomatik sulama tesisatları yapıldı, yolda aydınlatma direkleri yenilendi, 7 adet 60m2 lik toplam 420m2 güneşlenme terası yapıldı.

24- YILDIZBURNU SPOR PARKI

Kentimize kazandırdığımız spor alanlarına bir yenisini daha ekledik. İçerisinde basketbol/voleybol sahası, çocuk oyun alanı, fitness alanı, kafe alanı, oturma alanları ve kaya bahçesi bulunan Yıldızburnu Spor Parkı ilçemize kazandırdık

25- ALTINYUNUS DERE REKREASYON ALANI (ılıca otel ön caddesi)

Altınyunus’da vatandaşlarımızın aileleriyle ve sevdikleriyle vakit geçirebileceği yepyeni bir yaşam alanı yarattık. İçerisinde bisiklet yolu, yürüyüş yolu, fitness parkı ve çocuk oyun parkı bulunun Altınyunus Dere Rekreasyon Alanımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.

26- ALAÇATI MUZAFFER BASKICI PARK VE KAFE

Alaçatı’ya binlerce kare yeşil alan kazandırdık. Çeşme Belediyesi olarak kentimizi geleceğe hazırlarken betonu değil, yeşili arttırmaya gayret ettik; yurttaşlarımız için yeni yaşam ve nefes alanları yarattık.

27- CELAL BAYAR SPOR PARKI

İçerisinde tenis kortu, basketbol/voleybol sahası, çocuk oyun alanı, fitness alanı, kafe alanı, oturma alanları ve kaya bahçesi bulunan Celal Bayar Spor Parkını kentimize kazandırdık.

28- ÇİFTLİKKÖY SAHİL DÜZENLEMESİ VE KAFE

Kentimizin marka değerini arttıran çalışmalarımıza, yıllardır atıl durumda bulunan Çiftlikköy Sahili’ni de ekledik. Çiftlikköy Sahili için toplam 3 bin metrekare alanda 8.850.000,00 Lira maliyetle kıyı tasarım projesini tamamladık. Çeşme Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde sürdürdüğümüz çalışmalarımızın sonlandırdık. Çiftlikköy Sahili’miz, güneşlenme teraslarımız, oturma alanlarımız ve kafeteryalarımızla Çeşme’ye gelen misafirlerimizin ve komşularımızın yeni çekim merkezi olacak.3 bin metrekare alan

DEVAM EDEN PROJELER

itermal.jpg

1- ILICA GÜNÜ BİRLİK TERMAL TESİS VE ILICA ÇARŞI

Sürdürülebilir turizmin Türkiye’deki yıldızı olan Çeşme’mize, bölge turizmini canlandıracak yatırımlar noktasında da sorumluk aldık. 8 bin metre kare inşaat alanı olan 233.048.820,00 Milyon Lira maliyetli Ilıca Günübirlik Termal Tesis ve Ilıca Çarşısı projesini hayata geçirmek için tüm adımlarımızı attık. Tesisimiz; 3 adet kapalı termal havuz, 1 adet açık yarı olimpik havuz, 1 adet açık engelli termal havuz, 1 adet çocuk havuzu, 2 adet kafe, Türk hamamı, buhar banyoları, saunalar, Fitness merkezi, 4 adet özel termal odalarıyla Çeşmeli yurttaşlarımıza hizmet verecek.

ekran-alintisi-001.jpg

2- ÇİFTLİKKÖY PAZAR YERİ

2 bin 200 metrekare alanda 18.717.000,00 TL maliyetli Çiftlikköy Kapalı Pazar yerimizin de inşaatı devam ediyor. Çevreci ve sürdürülebilir bir anlayışla kentimize kazandırdığımız kapalı pazaryerlerimiz çatısındaki güneş enerji panelleriyle kendi elektriğini üretecek, yağmur sularını depolayarak bölgedeki bitkilerin su ihtiyacını karşılayacak. Avrupa standartlarına uygun, modern mimarisiyle dikkat çeken kapalı pazar yerimiz içinde ofisleri, sosyal donatı alanlarını ve Masal Evi’ni de barındıracak.2 bin 200 metrekare alan

moder.jpg

3- OVACIK PAZAR YERİ

3 bin metrekare alanda 10.620.000,00 TL maliyetli Ovacık Kapalı Pazar yerimizin inşaatına başladık. İçerisinde kapalı Pazar yeri alanı, yönetim ve güvenlik binası, otoparkı olan tesisi kısa sürede tamamlayarak ilçemize kazandıracağız.3 bin metrekare alan

dfghk.jpg

4- ÇİFTLİKKÖY TAM OLİMPİK YÜZME HAVUZU VE AÇIK DÜĞÜN SALONU

Çeşme’de bir ilke daha imza atarak, Çiftlikköy’de 5 Bin 233 metrekare alanda Tam Olimpik Yüzme Havuzu ve Açık Düğün Salonu Projemizi hayata geçiriyoruz. Bölgeyi canlandırarak aynı zamanda büyük bir ihtiyacı karşılayacak tesisin kısa sürede temelini atarak ilçemize kazandıracağız.5 Bin 233 metrekare alan

alacatimodern.jpg

5- ALAÇATI MODERN

Kültür sanat alanında ortaya koyduğu seçkin projelerle adından söz ettiren Çeşme Belediyemiz, Alaçatı Modern Projesi’yle kentimizin sanat kimliğine katkı sağlayacak ve şehrimizin önemli bir ihtiyacını karşılayacak. Çeşme’nin sanat kimliğini yansıtan proje 2 bin metrekarelik bir alanda yükselecek; sergi salonlarıyla, kafe, etkinlik ve atölyeleriyle ile Çeşme’mizin ilk sanat merkezi olacak.2 bin metrekare alan

makii.jpg

6- MAKİPARK

Çeşme’de yaratıcılığa ve doğaya farkındalığını arttıracak sürdürülebilir, sağlıklı ve kültürel bir yaşam parkı kazandırıyoruz. Alaçatı-Ovacık bölgesinde Alaçatı’nın doğal bitki örtüsünün egemen olduğu, duyulara hitap edilecek parkı kısa sürede ilçemize kazandırıyoruz. Yaklaşık bin metrekare alanda, 35.400.000,00 TL maliyetle yapılacak projede Çok Amaçlı Merkez, Kitaplık Kafe, Restoran ve Otopark yer alacak projede fuaye ve teknik oda binaları performans alanı da bulunuyor.29 Bin metrekare alan

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum