Başkan Engin, stat tartışmalarına noktayı koydu

Başkan Engin, stat tartışmalarına noktayı koydu

Narlıdere Belediye Başkanı Alin Engin, tartışılan Karşıyaka Stadı yorumu ile ilgili açıklama yaptı.

MEDYA EGE - Narlıdere Belediye Başkanı Alin Engin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalara ilişkin kamuoyunda yaşanan stat tartışmalarına açıklık getirdi.

1180x622-chp-izmir-narlidere-belediye-baskan-adayi-ali-engin-kimdir-ali-engin-nereli-1553965110673.jpg

Engin, açıklamalarının yanlış yerlere çekildiğini ifade ederek “Geçtiğimiz günlerde sorulan bir soru üzerine Karşıyaka Stadı ile yaptığım açıklamanın bazı kesimlerce yanlış yerlere çekildiğini görüyor ve konuyu üzülerek takip ediyorum. Şehrin acil ihtiyaçlarını ve kamu kaynaklarının verimli kullanılmasını düşünerek yaptığım açıklamanın ‘Karşıyaka’yla duygusal bağı olan biri olarak beni üzmüştür. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve Karşıyaka Belediye Başkanımız Cemil Tugay, müellif mimar sorunun çözülmesi ve meşru zeminin oluşmasıyla birlikte Karşıyaka’mızı özlediği ve hakkı olan stada en kısa sürede kavuşturacaklardır” açıklamasını yaptı.

NE OLMUŞTU?

Başkan Ali Engin, "15 günlük maç oynanacak stadyumlar Anadolu'da her yere yapılmış maalesef, bunlara da biraz dikkat etmek lazım. İzmir'de bu kadar büyük stadyumlar yapmak öncelikli midir, o da tartışılmalıdır. Bir stadın maliyeti 1 milyar ve 10-15 gün maç oynanıyor. 30 maç yapacaksanız bunun 15 günü kendi sahanızda, o stadın bakımı, temizliği de ciddi maliyetler. Bunları da gözden geçirmek lazım. Popülizm olsun diye şehirleri betonlaştırmayı çok da yapmamak lazım. Alsancak, Göztepe stadyumları yapıldı, Bornova var, Tire var yani bugünden yarına şehrin acil gündemi de değil bence" açıklamasını yapmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.