Başkan Erdoğan: Biz çok şanslı bir milletiz!

Başkan Erdoğan: Biz çok şanslı bir milletiz!

Kadınlara belediye seçimlerinde seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 92. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, "Biz çok şanslı bir milletiz, Atatürk gibi bir dehanın ülkesinin çocuklarıyız" dedi.

Nilda Altın- Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, kadınlara belediye seçimlerinde seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 92. yıldönümünü yayınladığı mesaj ile kutladı. 92 yıl önce kabul edilen bu yasa sayesinde seçimlere katılabildiğini söyleyen Başkan Erdoğan, "Yeryüzü cenneti Karaburun’umuza belediye başkanı seçildim. Biz çok şanslı bir milletiz… Mustafa Kemal Atatürk gibi bir dehanın, yüzyıllar sonra bile dünya tarihinin en özel sayfalarında anımsanacak devrimci bir liderin, ülkesinin çocuklarıyız" diye konuştu.

800x607-kendisini-mudur-yapti-cift-maasi-cebe-atti-1563513675481.jpeg

Başkan Erdoğan, konuya ilişkin açıklamasında "Biz çok şanslı bir milletiz… Mustafa Kemal Atatürk gibi bir dehanın, yüzyıllar sonra bile dünya tarihinin en özel sayfalarında anımsanacak devrimci bir liderin, ülkesinin çocuklarıyız… Genç Cumhuriyetimizin hayata geçirdiği devrimlerin en önemlilerinden biri; kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyarak, dünyanın birçok gelişmiş ülkesinden çok daha önce kadınına hak ettiği değeri vermesiydi. 3 Nisan 1930 tarihinde kadınlarımız, belediye seçimlerine katılma hakkı kazandılar. Ben de 92 yıl önce kabul edilen bu yasa sayesinde seçimlere katılarak yeryüzü cenneti Karaburun’umuza belediye başkanı seçildim.

s-1091fe5b6d8e01161f134ea27ca88e3e9b93842e.webp

Cumhuriyetimizin tarihinde seçme ve seçilme hakkından çok daha fazla anlamlar barındıran bu önemli günde; Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aydınlık Türkiye’nin temelini atan kıymetli devlet büyüklerimizi bir kez daha saygı, sevgi, rahmet ve minnetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

kadinsecmevesecilmehakki.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.