Başkan Erdoğan 'Dünya Zeytin Günü'nü kutladı

Başkan Erdoğan 'Dünya Zeytin Günü'nü kutladı

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan resmi sosyal medya hesabı üzerinden Dünya Zeytin Günü'nü kutladı.

Medya Ege- Dünyadaki zeytin üreticisi ülkelerin 2019 yılında sunduğu, UNESCO tarafından 206’ncı oturumunda müzakere edildikten sonra zeytin ağacını korumak, sembolize ettiği barış, akıl ve uyum değerlerini teşvik etmek amacıyla ‘26 KASIM DÜNYA ZEYTİN AĞACI GÜNÜ’ olarak kabul edilmişti.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan resmii sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 

"Tabiat Ananın bağrında yetişen en kadim ağaçlardan biri olan tarih boyunca, sağlık, barış, umut, bilgelik, bolluk ve bereket gibi değerlerin sembolü zeytin; aynı zamanda çölleşmeyi önleyip, erozyona karşı da doğayı korur.

Karaburun'umuzda yetişen tarımsal ürünlerden biri olan zeytin, bizler için ayrı bir öneme sahiptir. Bir cümbüştür, gelenektir, bayramdır zeytin toplamak. Zeytin toplarken ağaç altında piknik yapıp sohbet edip yarenlik etmek…

Cumhuriyetimizin 97’nci yılında hizmete açtığımız Eğlenhoca Zeytinyağı Fabrikamız ile ‘ölmez ağaç’ zeytinlerimiz, üreticilerimize katma değer yaratarak, ilçemizin kalkınmasına da katkı sağlamakta.

Bu kadim ağacın hem üretiminin hem de yansıttığı kültürün korunması için elimizden geleni yapacağımıza bu özel günde bir kez daha söz veriyoruz.

#DünyaZeytinGünü kutlu olsun."

127471983_464224147879079_1924565060771772715_o.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.