Başkan Erdoğan, "Farkındayız ve yanınızdayız!"

Başkan Erdoğan, "Farkındayız ve yanınızdayız!"

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle sosyal medyadan mesaj yayımladı.

Medya Ege- Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla 2 Nisan "Dünya Otizm Farkındalık Günü" olarak ilan edildi. Otizimli bireyler ve ailelerinin sorun yaşamadan toplumda var olması için dünya çapında pek çok etkinlik düzenlenmekte. Etkinliklerde en çok vurgulanan nokta ise farkındalık yaratmak.

karaburun-belediye-baskani-sn-ilkay-girgin-erdogandan-kamuoyuna-zorunlu-aciklama.webp

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla farkındalık yaratmanın önemine dikkat çeken Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, "Doğru eğitim ve terapilerin yanı sıra toplum olarak onlara verebileceğimiz en önemli şey; kucaklayan bir sevgi ve motive edici davranışlar. Farkındayız ve yanınızdayız" dedi.

fpvm1vlxeayidnz.jpg
Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Başkan Erdoğan, "Otizmli bireylerin ve ailelerinin yaşadığı sorunları, toplumun her kademesinde oluşacak yüksek farkındalıkla azaltmamız mümkün! Bunun için öncelikle otizme ilişkin doğru bilgiye sahip olmak, hayatı onların penceresinden algılayarak, otizmli bireylerimizin hayat koşullarını iyileştirmek üzere harekete geçmek yeterli. Doğru eğitim ve terapilerin yanı sıra toplum olarak onlara verebileceğimiz en önemli şey; kucaklayan bir sevgi ve motive edici davranışlar. Farkındayız ve yanınızdayız!" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.