Başkan Erdoğan: Her yağmur damlası yarın için bir umut!

Başkan Erdoğan: Her yağmur damlası yarın için bir umut!

22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, "Her yağmur damlası yarın için bir umut, israf ettiğimiz her damla ise geleceğimizden çaldığımız günler demek." dedi.

Nilda Altın- Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı. Temiz su kaynaklarına duyulan ihtiyacın her geçen gün biraz daha artmasına dikkat çeken Başkan Erdoğan, "Dünyada en az 2 milyar insan; kirli su kullanımına bağlı hastalıklar ve çocuk felci riskiyle karşı karşıya... " dedi.

"Çocuklarımıza nasıl bir dünya bırakmak istiyoruz?" sorusunu soran Başkan Erdoğan, "İsraf ettiğimiz her damla ise geleceğimizden çaldığımız günler demek, Bugün attığımız adımlar bu sorunun cevabı olacak." ifadelerini kullandı.

800x607-kendisini-mudur-yapti-cift-maasi-cebe-atti-1563513675481.jpeg

Başkan Erdoğan, açıklamasında "İklim değişikliği, aşırı su tüketimi, enerji ve üretim faaliyetlerindeki yanlış uygulamalar ile temiz su kaynaklarına duyulan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Dünyada en az 2 milyar insan; kirli su kullanımına bağlı hastalıklar ve çocuk felci riskiyle karşı karşıya... Ayrıca, suyun yanlış uygulamalarla kullanılması da dünyamızı ciddi bir su kriziyle baş başa bırakıyor… Her yağmur damlası yarın için bir umut, israf ettiğimiz her damla ise geleceğimizden çaldığımız günler demek. Çocuklarımıza nasıl bir dünya bırakmak istiyoruz? Bugün attığımız adımlar bu sorunun cevabı olacak. En büyük yaşam kaynağımız olan suyun, geleceğimiz için de en önemli ihtiyaç olduğunu unutmamak ve bu farkındalıkla davranmak dileğiyle…" ifadelerini kullandı.

focfdfoxeaehumu.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.