Başkan Erdoğan: Hizmet binamızı ilçemize yaraşır şekilde yapacağız

Başkan Erdoğan: Hizmet binamızı ilçemize yaraşır şekilde yapacağız

30 Ekim İzmir Depreminde büyük hasar gördüğü için boşaltılan Karaburun Belediyesi Hizmet Binası hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, "İnşallah hizmet binamızı ilçemize ve yarımadamıza yaraşır şekilde yapacağız" dedi.

Nilda Altın Okay- Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, 30 Ekim İzmir Depreminde büyük hasar gören ve boşaltılmak zorunda kalınan Karaburun Belediyesi Hizmet Binası hakkında açıklamalarda bulundu. Mevcut imkanlar çerçevesinde, dağınık bir biçimde hizmet vermek zorunda kaldıklarını söyleyen Başkan Erdoğan, "Daha önce jeolojik etütleri olmadığı gerekçesiyle mahkeme kararıyla iptal edilen merkez planları geçerli kalırsa akabinde İnşallah hizmet binamızı ilçemize ve yarımadamıza yaraşır şekilde yapacağız" dedi.

Başkan Erdoğan, süreci Karaburun Belediyesi Hizmet Binası, 30 Ekim İzmir Depreminde büyük hasar gördü ve biz boşaltmak zorunda kaldık. Daha önceki bazı kiraya verilmiş olan lokal veya lokanta olarak kullanılan küçük yerleri tamir ettik. Eski Mordoğan Belediyesi Hizmet Binası vardı, onu da Karaburun Belediyesi Hizmet Binası olarak tamir etmiştik, oralarda dağınık şekilde, elimizdeki şartlarla hizmet etmeye çalışıyoruz. Belediye binasını yapabilme adına da Karaburun'da bulunan yarı açık cezaevini Sosyal Sigortalar Kurumu'ndan satın almıştık. Fakat merkez planları iptal olduğu için hem hazırladığımız bir merkez meydan projesi vardı hem de cezaevinin olduğu yerde Çevre Şehircilik Genel Müdürlüğü'ne götürdüğümüzde planlar açılmadığı için kabul edemediler.

ilkay-baskan-2.jpg

Özel Çevre Koruma Bölgesi bildiğiniz gibi bölgemiz, 1/25000'likleri bakanlık onayına aldı. İlan için Genel Müdürlüğe gönderildi, bu hafta sonuna doğru bekliyoruz, ilana çıkacak ve 30 günlük itiraz süreleri, askı süresinden sonra da indirilecek ve kesinleşmiş olacak. Hem onları inceleyeceğiz farklı bir şey var mı diye hem de arkasından bu bizim büyük yolumuzu açacak. Daha önce jeolojik etütleri olmadığı gerekçesiyle mahkeme kararıyla iptal edilen merkez planları geçerli kalırsa akabinde İnşallah hizmet binamızı ilçemize ve yarımadamıza yaraşır şekilde yapacağız. Fakat öncesinde şunu planlıyoruz, o bir süreç. Karaburun Cezaevi kısmını zaten kültür merkezi yapacağız, o kısımda bir tadilat yapmak istiyoruz. Ona başlayacağız diğer izinler çıkana kadar tadilat yapmamıza bir engel yok. Hazırlamak istiyoruz önden zaman kazanmak istiyoruz. Hayırlısıyla ona da adım atmış olacağız" ifadelerini kullanarak özetledi.

ilkay-girgin-erdogan-kosedere-toplanti.jpg

Deprem konutları

Kösedere Mahallesinde devam eden deprem konutları sürecine de değinen Başkan Erdoğan, "Biz İzmir'de en büyük hasarı alan üçüncü ilçeyiz. Bölgemizde en büyük hasarı da Kösedere Mahallemiz aldı. Oradaki taş binalarımız hasar gördü. AFAD tarafından yapılacak olan binalara, o köyde belirlenen bölge köyün çok dışında olan bir bölgeydi. Buna devamlı zaten basında ve sosyal medyada itirazımızı dile getirdik. Bu itiraz sadece bizim görüşümüz değil, o köyde yaşayan ev sahiplerinin görüşü çünkü tamamen depremde zaten zarara uğramış insanlar köy dışında, köyle alakası olmayan dağın başında bir yer belirleyip, tekrardan yapılandırıp, yerleşimin olmadığı bir alana yerleştirilmek isteniyordu. Biz burada bu haklarından feragat eden, ihtiyacı olan insanlara Kösedere'nin içinde, eski evlerinin bulunduğunu yerde, sağ olsun İzmir Valimiz de buna destek verdi çünkü binaların taşlarını bize bıraktı, Vali Beyle yaptığımız görüşme sonrasında. Kendi taşlarıyla, 13 tane binayı şu an köy dokusuna uygun şekilde tekrardan inşa edeceğiz.

İhale yaptık fakat ihalede katılım 1 firma oldu, rekabet usulleri ekonomik şartlardan dolayı sağlanamadığı için ikinci ihaleye çıkıyoruz. İşlemleri bitti, günü belirli. İnşallah o ihaleye giren firmalar olur, Karaburun Belediyesi olarak çok büyük bir belediye değiliz ama gönlümüz çok büyük. Vatandaşımızı mağdur etmeden, yapacağımız bir kısım yatırımlardan feragat ederek o yaşlı insanların yaşayabileceği konutları yapacağız. İnanın insanlar çok bir şey beklemiyor, 3 oda 1 salon, 100-150 m2 değil, insanca yaşayabilecekleri, hayatlarını idame ettirebilecekleri, hayatlarının geçtiği mahallelerde yaşamak istiyorlar. Onlara elimizi uzatacağız" dedi.

ilkay-girgin-erdogan-kosedere-ziyaret-6.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.