Başkan Erdoğan isyan etti: Hangi toplum bunu kabul edebilir?

Başkan Erdoğan isyan etti: Hangi toplum bunu kabul edebilir?

Başak Cengiz'i samuray kılıcı ile öldüren Can Göktuğ Boz'un ifadesinin ortaya çıkmasının ardından Başkan Erdoğan, yaptığı paylaşımda kadın cinayetlerine isyan etti.

Medya Ege- 1 aylık eğitim için İstanbul'a gelen 28 yaşındaki Başak Cengiz'i samuray kılıcıyla öldüren Can Göktuğ Boz'un ifadesi ortaya çıktı. Göktuğ Boz'un ifadesinde "Ben evden çıkarken birini öldürmeye planladım, hayata karşı bazı kuşkularım vardı. Direnebileceği için bir erkeği öldürmedim. Düşündüm ki kadın direnemez o yüzden onu öldürdüm ama pişmanım" dediği öğrenildi.

wdlrh4a70e-vrb69dxbe0a.webp

Katilin toplumda infial yaratan ifadelerinin ardından Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan da "Gencecik bir kadın daha hayatından, hayallerinden, sevdiklerinden koparıldı. Çok üzgünüz ve çok öfkeliyiz! " sözleriyle isyan etti.

806x378-1563946451503.jpg

Başkan Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında "Henüz 28 yaşında ve hayatının baharında olan Başak Cengiz, bir cani tarafından, sadece kadın ve savunmasız görüldüğü için kılıçla katledildi. Hangi akıl, hangi vicdan, hangi toplum bunu kabul edebilir? Gencecik bir kadın daha hayatından, hayallerinden, sevdiklerinden koparıldı. Çok üzgünüz ve çok öfkeliyiz! Sayın Genel Başkanımızın “CHP iktidarının ilk haftasında İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe koyacağız” açıklamasının anlamını daha iyi anlıyoruz… Kadınlarımızı daha fazla koruyan kanunlara kavuşmamız şart..." ifadelerini kullandı.

fd5y0zmxmaqsxjx.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.