Başkan Erdoğan kaçak iskeleyi neden yıkmıyor!

Başkan Erdoğan kaçak iskeleyi neden yıkmıyor!

Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan'ın, Ayıbalığı Koyu’nda hakkında yıkım kararı olan kaçak iskeleyi yıkmaması gündem oldu. AK Parti’den Karaburun Belediye Başkan Adayı olan Eyüp Kaykaç, Belediye Başkanı Erdoğan hakkında soruşturma açıldığını açıkladı.

Yerel seçimler yaklaşırken mevcut belediye başkanları ile belediye başkanları adayları, aday adayları arasındaki çatışmalarda başladı. En ateşli çatışma ise İzmir’in Karaburun İlçesi’nde yaşandı. Bir etkinlikte Ayıbalığı Koyu’nda yıkılmayan kaçak iskeleden dönemin kaymakamı ve şimdi Karaburun Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıklayan Eyüp Kaykaç’ı suçlaması tartışmayı ateşleyen fitil oldu.

780x411-bakanliktan-iskele-karari-mevzuata-aykiri-1693163125768.jpeg

Karaburun’un sevilen kaymakamlarından birisi olmayı başaran ve seçimler önceki kaymakamlık görevinden istifa edip, AK Parti’den Karaburun Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan Eyüp Kaykaç, Ayıbalığı Koyu’ndaki kaçak iskeleyi yıkmayan, yıkmamak için bahaneler üretenin Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan olduğunu belirtti.

106118-30324.jpeg

Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar ve belgelerle durumu paylaşan Kaykaç, ellerinde yıkım kararı olduğu halde başkanın yıkmamak için kendi kafasından kanun maddesi ürettiğini, aynı başkanın aynı maddeyi dayanak gösterip garibanın yerlerini yıkmayı bildiğini belirterek, “Başkan ilkay Girgin Erdoğan sözü onu hukukçu olacak. Kendisine göre bir hukuk, kendisine göre bir kanun maddesi yok. Ayıbalığı Koyu’ndaki kaçak iskeleyi yapan şirkete karşı harekete geçmek ve o kaçak iskeleyi yıkmak zorunda. Kanun ona bu görevi de, sorumluluğu da, yetkiyi de veriyor. Yapmadığı içinde ayrıca kendisi hakkında savcılık tarafından görevini kötüye kullanmak ve yapmamaktan soruşturma açıldı. Başkan İlkay Girgin Erdoğan, garibanın kaçak yapısını aynı kanun maddesini dayanak olarak gösterip yıkarken, yıkıyorken, bu maddenin Ayıbalığı Koyu’ndaki kaçak iskeleyi kapsamadığını hesabını Karaburunlulara seçim dönemi verir” dedi.

650x344-kaymakam-eyup-kaykac-surenin-dolmasina-15-dakika-kala-baskan-adayligi-icin-gorevinden-istifa-etti-1701515850900.webp

Başkan Aday Adayı Eyüp Kaykaç, Karaburun’un gelişimi konusunda Başkan İlkay Girgin Erdoğan, Ankara’da yetkililerle bir kere görüştüğünü onu da kendisinin sayesinde olduğunu belirterek, “Başkan İlkay Girgin Erdoğan Ankara’ya her gittiğinde sadece yeniden partisi tarafından aday gösterilmesi için partisinin genel merkezi gitmeyi bilir. Başkan yerleri bilmez, başka yerleri bilse de onu kimse kaile almaz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.