Başkan Erdoğan: Kadınlar, siyasette daha fazla yer almalı

Başkan Erdoğan: Kadınlar, siyasette daha fazla yer almalı

Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını ilk kez kullanmasının 87. yılı dolayısıyla paylaşımda bulunan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, "Kadınlarımızın siyasette ve yerel yönetimlerde çok daha fazla yer aldığı bir Türkiye özlemi ile" dedi.

Medya Ege- 5 Aralık 1934 tarihinde seçme ve seçilme hakkına kavuşan Türk kadınının bu hakkı ilk kez kullanmasının 87. yıldönümü dolayısıyla paylaşımda bulunan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, kadınların siyasette ve yerel yönetimlerde daha fazla yer alması gerektiğini söyledi.

"Türk kadınına bu hakkın tanınmasının önünü açan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kararın alınmasında katkısı olan, kararda imzası bulunan herkesi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum." ifadelerini kullanan Başkan Erdoğan, dünyanın en gelişmiş ülkeleri olarak gösterilen birçok ülkeden çok daha önce bu hakkın Türk kadınına tanınmasında emeği geçenleri andı.

ysn8d9zr-400x400.png

Başkan Erdoğan, konuya ilişkin açıklamasında "5 Aralık 1934 tarihinde seçme ve seçilme hakkına kavuşan Türk kadını, bu hakkını ilk kez 87 yıl önce bugün kullanmıştı. Bugün, dünyanın en gelişmiş ülkeleri olarak gösterilen birçok ülkeden çok daha önce Türk kadınına bu hakkın tanınmasının önünü açan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kararın alınmasında katkısı olan, kararda imzası bulunan herkesi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Kadınlarımızın siyasette ve yerel yönetimlerde çok daha fazla yer aldığı bir Türkiye özlemi ile..." ifadelerine yer verdi.

fldl8hvwqam7yp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.