Başkan Erdoğan Kubilay'ı andı

Başkan Erdoğan Kubilay'ı andı

Başkan Erdoğan Menemen olayında şehit olan Kubilay ve arkadaşlarını andı. 

Medya Ege- Bugün, İzmir'in Menemen ilçesinde yedek subay olarak görev yapan Mustafa Fehmi Kubilay'ın şeriat isteyen bir grup tarafından öldürülmesinin yıl dönümü. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu. Başkan Erdoğan yaptığu açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"Cumhuriyet döneminin ilk gerici ayaklanma girişimi olan Menemen olayı; sadece Öğretmen Yedek Subay Mustafa Fehmi Kubilay’ı, bekçilerimiz Hasan ve Şevki beyleri anmakla anlaşılamaz. Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi, Menemen’de akan kan Cumhuriyet hayatiyetini tazelemiş ve kuvvetlendirmiştir.

Asteğmen Kubilay ve arkadaşlarının 90 yıl önce canları pahasına Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkma kararlılığı, bugün aynı iradeyle hepimizin savunduğu en önemli ortak paydadır. Laik Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak isteyenlerin karşısında milyonlarca Kubilay’ız.

Devrim şehitlerimizi, o kara günün 90’ıncı yıldönümünde hasretle anıyor, aziz hatıralarına sonsuza dek sahip çıkacağımızı haykırıyoruz."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.