Başkan Erdoğan Mordoğan Kıyı Meydanı projesini duyurdu!

Başkan Erdoğan Mordoğan Kıyı Meydanı projesini duyurdu!

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tasarımı üzerine çalıştığı Mordoğan Kıyı Meydanı ve Nergis Sahnesi Peyzaj Tasarım Projesi'nin son aşamaya geldiğini duyurdu.

Medya Ege- Başkan Erdoğan, Mordoğan Kıyı Meydanı ve Nergis Sahnesi Peyzaj Tasarım Projesi kapsamında Heykeltraş Onur Kocaer tarafından hazırlanan Atatürk ve Çocuklar heykelinin açılışını büyük çabalar sonucunda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na yetiştirilerek İzmir Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirdiklerini söyledi.

fdltu5xxsaixr6w.jpg

Atatürk Anıtı ve tören alanı, ağaç altı oturma mekanları, kumsala iniş rampası ve su sebilleri bulunacak olan Kıyı Meydanı'nın 2022 yaz mevsimine yetiştirilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Başkan Erdoğan, projelere ilişkin detayları anlattığı açıklamasında "Projemiz tamamlandığında Mordoğan Mahallemiz, bir kent hafızası oluşturacak kadar uzun yıllar kalıcı olacak, yeni kullanımlara da imkân sağlayacak. Projemizin şimdiden Mordoğan’ımıza hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Başkan Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

"Değerli Hemşehrilerim,

Yoğun geçen altyapı çalışmaları sonrasında, Mordoğan’ımızda vatandaşlarımızın denizle daha fazla buluşmasını sağlayacak, cazibe merkezi yaratacak projemizin müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum.

İzmir Büyükşehir Belediyemizin tasarımı üzerine çalıştığı “Mordoğan Kıyı Meydanı ve Nergis Sahnesi Peyzaj Tasarım Projesi”nde son aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Proje kapsamında yer alan “Atatürk ve Çocuklar” heykelimiz ile çevre alan düzenlemesinin açılışını 29 Ekim kutlamalarımıza yetiştirmek için büyük bir çaba sarf ettik. Heykel alanının çevresini Meydan Projesi kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile beraber gerçekleştirdik.

fdltxq3wyaisrrn.jpg

Heykeltraş Onur Kocaer tarafından hazırlanan “Atatürk ve Çocuklar Heykeli”, meydan projemiz hayata geçtiğinde ölçek ve alana uyum olarak sizlerin beğenisini çok daha fazla kazanacak. Heykelimizin alt kaidesi de en kısa sürede tamamlanarak, yaklaşık 40 cm daha yükselecek.

Meydan projemiz; özellikle nüfusumuzun çok yoğun olduğu yaz aylarında, kamusal alan kullanımlarını zenginleştirmeyi, denizle olan ilişkilerini kent merkezinde bulunan kumsal ve balıkçılık faaliyetlerine paralel işlevlerle yeniden kurgulamayı hedefliyor.

fdltjawxeaanuct.jpg

Buradan hareketle projemizin Kıyı Meydanı kısmında; oturma, güneşlenme gibi çeşitli kullanımlara imkan veren kıyı kronmanı, Atatürk Anıtı ve tören alanı, ağaç altı oturma mekanları, kumsala iniş rampası ve su sebilleri bulunacak.

Balıkçı mezatımızın bulunduğu bölümde tasarlanan etkinlik mekânında ise konser, tiyatro, açık hava sineması gibi kültür-sanat etkinliklerimizi yapacağımız “Nergis Sahnesi” bulunacak.

Yine projemiz kapsamında; halihazırda alanda bulunan araç ve yaya köprüleri yeni tasarımın bir parçası olarak yeniden ele alınacak.

fdltlt0xeaqoidi.jpg

2022 yaz mevsimine yetiştirmeyi planladığımız yeni projemiz tamamlandığında Mordoğan Mahallemiz, bir kent hafızası oluşturacak kadar uzun yıllar kalıcı olacak, yeni kullanımlara da imkân sağlayacak. Projemizin şimdiden Mordoğan’ımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Bu vesile ile projemizin en önemli parçası olan ve Cumhuriyet coşkumuza yetiştirdiğimiz Atatürk ve Çocuklar heykelinin açılışına katılan tüm hemşehrilerimize de bir kez daha teşekkür ediyorum."

fdltmf7xoae26v.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.