Başkan Erdoğan, Muhtarlar Günü’nü kutladı!

Başkan Erdoğan, Muhtarlar Günü’nü kutladı!

Karaburun Belediye Başkanı Av.İlkay Girgin Erdoğan, Muhtarlar Günü’nü kutladı.

Medya Ege- Karaburun Belediye Başkanı Av.İlkay Girgin Erdoğan, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü sosyal medya hesabından kutladı. Başkan Erdoğan, "19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

eksjeshxiaatwvu-(1).jpg

Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, "Yurttaşlarımız ile belediyemiz arasında köprü görevi görerek,  ilçemize ve hemşehrilerimize daha kaliteli hizmet üretme sevdamızda el ele olduğumuz muhtarlarımıza çok teşekkür ediyor, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. #MuhtarlarGünü" ifadelerini kullandı. 

MUHTARLAR GÜNÜ NEDİR, NE ZAMAN KUTLANIYOR?

Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık görevini yürüten seçilmişler görevlerini 5 yıl boyunca yürütüyor. Köy ve mahallelerde tüzel kişiliği temsil eden muhtarlar için 19 Ekim tarihi Muhtarlar Günü olarak ilan edildi.

19 Ekim’in “Muhtarlar Günü” ilan edilmesine ilişkin genelge, Resmi Gazete’nin 2015 yılında mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Genelgede, şunlar kaydedildi:

“Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak belirlenmesi uygun görülmüştür. Muhtarlar Günü kapsamında yapılacak etkinlikler, İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenecek esas ve usuller çerçevesinde yürütülecektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.