Başkan Erdoğan, şarkıcı Özerk'e, kara keçi yavrusu hediye etti

Başkan Erdoğan, şarkıcı Özerk'e, kara keçi yavrusu hediye etti

Karaburun’da, Kurtuluş Şenliklerinde, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Tuğba Özerk'e kara keçi hediye etti.

16 Eylül Mordoğan Kurtuluşu, Tuğba Özerk konseri ile coşkuyla kutlandı.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın hemşehrileri adına, hayvanseverliğiyle bilinen sanatçı Özerk’e ‘Barış’ isimli karakeçi hediye etti. Erdoğan, RES kapasite artışıyla, Yarımada’da keçilerin otlayacağı alan bulamayacağına vurgu yaptı.

18 Eylül’deki ÇŞB Karaburun RES Kapasite Artışı gündemli toplantıya değinen Erdoğan, "Bugün bir
işgalin sonunu kutluyoruz. Umarım, RES konusundaki işgale de son verilir ve buradan sesimiz gideceği yere gider" dedi.

İzmir’de düşmanın denize döküldüğü son yer olma özeliğiyle bilinen Yarımada, Karaburun Belediyesi’nce Mordoğan ve Karaburun’da düzenlenen kurtuluş şenlikleriyle, coğrafyaya özel coşkusuyla son sözü söyledi. Karaburun Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, gecenin onur konuğu Denizli Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Garnizon Komutanı Binbaşı Ali Eker, ilçe protokolü ve yediden yetmişe Mordoğanlı yurttaşlar, 101.Kurtuluş Yılı’nı birlik tablosu
içinde kutladı.

Fener Alayı, Keskinli Taşan Kardeşler Konseri ardından 16 Eylül Mordoğan’ın Kurtuluşu Şenlikleri’ne katılan İzmirli Sanatçı Tuğba Özerk, birbirinden güzel şarkıları, “Mordoğan’ın Doğum Günü” için seslendirdi. Kaymakam Kaykaç, Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve Ali Eker, ellerinde Türk Bayraklarıyla ve çocuklarla sahneye çıkarak, Tuğba Özerk’in seslendirdiği “İzmir Marşı”na eşlik etti. Ayrıca Garnizon Komutanı Binbaşı Ali Eker ve Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın ‘Erik Dalı’ dans performansı gecenin en renkli anlarındandı.

Konuşmasında Mordoğan’ın doğum gününü kutlayan Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan, “Kurtuluş gururu, bizim Cumhuriyet Devrimi değerlerini sahiplenerek, Atatürk ilkelerinden taviz vermememizle nice yüz bir yıllar yaşayacak ve hep var olacak” dedi. Şenlikte konser veren İzmirli Tuğba Özerk’e zeytin yapraklarından taç ve adını sahnede birlikte koydukları ‘Barış’ isimli, Karaburun’a özgü kara keçi yavrusunu hediye eden İlkay Girgin Erdoğan, 18 Eylül’de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda toplanacak Bakanlık İnceleme Değerlendirme Kurulu’nun gündemindeki; Alto Holdinge bağlı Lodos Karaburun Elektrik Üretim Şirketi’nin Yaylaköy, Küçükbahçe, Bozköy, Parlak, Tepeboz, Saip bölgesindeki 87 olan türbin sayısını 128’e çıkaracak rüzgar enerji santrali kapasite artışı tanıtım dosyası toplantısına değindi.

Başkan Erdoğan, “Buradan umarım sesimizi duyarlar. Bugün düşman işgalinden kurtuluşumuzun 101.Yılı. Bu canlara kıymayın. Bölgemizde yeteri kadar rüzgar enerji santrallerimiz var. Bizim daha fazlasına ihtiyacımız yok. Eğer onlar bu bölgeye dikilirse bu kara keçilerin yaşayacağı alan, otlayacağı alan, meralarımız kalmayacak. Son yıllarda çobanlarımıza yaptığımız yatırımla, üretim artıyordu. Tarımın, üretimin ne kadar önemli olduğunu pandemi döneminde yaşadık. Ne binaları
yiyebiliyoruz ne de santralleri yiyebiliyoruz. Önemli olan bir karış toprak, üretim, gıda… Buradan sesimizin duyulacağına, yanıt verileceğine inanıyorum. Firmanın kapasite artışı talebinin, Bakanlığın, bölgemizin Özel Çevre Koruma Alanı olduğunu ve biyoçeşitlilik araştırma sonucunu göz önüne alarak; dur diyeceğine inanıyoruz. O işgale son verileceğine inanıyoruz. Umarım buradan sesimiz, gideceği yere gider” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.