Başkan Erdoğan sordu, Karaburunlular seçti

Başkan Erdoğan sordu, Karaburunlular seçti

Başkan Erdoğan sordu, Mordoğan'da 16 Eylül günü açılışı yapılan olan parkın adını Karaburunlular seçti. Dört şık arasından en çok oyu alan "Özgürlük Parkı" yarışın kazananı oldu.

Medya Ege- Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından başlattığı anket ile Mordoğan Atatürk Caddesi'nde yapımı tamamlanan parkın adını Karaburunlulara sormuştu.

Başkan Erdoğan, Özgür Güçlü tarafından üretilen ve parkta yerini alan kadın heykelinin, barışı simgeleyen güvercin ve zeytin dalını elinde tutan özgür bir kadını temsil ettiğini söyledi. Kadına karşı şiddet ve ayrımcılığın ülke gündeminden düşmediği bugünlerde, parkın adını hep birlikte seçmenin eşitlik ortamına katkı sağlamasını hedeflediklerini belirtti.

0x0-chpli-baskan-ilkay-girgin-erdogan-kendisini-mudur-yapti-cift-maasi-cebe-atti-1563513860089.jpg

Parkın adı için belirlenen seçeneklerin oylama sonuçları şöyle:

Barış Parkı: %7,7

Özgürlük Parkı: %42,3

Adalet Parkı: %19,2

Özgür Kadınlar Parkı: %30,8

Başkan Erdoğan, sonuçları açıkladığı paylaşımda "Sizlerin kararıyla parkımızın adı 99. Kurtuluş Yıldönümü’müze yaraşır şekilde “Özgürlük Parkı” olarak seçilmiştir." ifadelerine yer verdi.

Karaburunluların seçtiği "Özgürlük Parkı" ismi, 16 Eylül saat 18.00’de Mordoğan Atatürk Caddesi’nde gerçekleşecek olan açılış töreniyle birlikte parkta yerini alacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.