Başkan Erdoğan: Atatürk, tarihin tanık olduğu en büyük lider!

Başkan Erdoğan: Atatürk, tarihin tanık olduğu en büyük lider!

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla Karaburun'da bir dizi anma programı gerçekleştirildi. Programların ardından Atamızın en sevdiği yemeklerden olan kuru fasulye, Karaburunlulara ikram edildi.

Medya Ege- Fiziki ölümünün 93. yılında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Karaburun'da anıldı. Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan anma töreni, Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda öğrencilerin hazırladığı anma programı ile devam etti.

fd0revyx0ai-yqj.jpg

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, programa ilişkin açıklamasında "Tarihin tanık olduğu en büyük asker, devlet adamı ve lideri olan büyük Atamızı andık. Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda öğrencilerimizin hazırladığı anma programında, gençlerimizin Atatürk devrimlerini korunmasındaki inancına ve kararlığına tanık olmaktan mutluluk duyduk. Bugün sahip olduğumuz her şeyi borçlu olduğumuz Ata’mıza duyduğumuz minnet, sevgi ve özlem her geçen gün artıyor.

fd0rgghweaatn85.jpg

Ona duyulan sevgi ve saygının en somut göstergesinin çok çalışmak ve üretmek olduğunu, muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda bulunduğunu biliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen programın ardından Nergis Kafe önünde Başkomutan'ın en sevdiği yemeklerden biri olan kuru fasulye, pilav ve turşu eşliğinde vatandaşlara ikram edildi.

fd1g1faxmam-uap.jpg

Başkan Erdoğan, "Ulu Önderimizin çok sevdiği ve “yağlı fasulye’’ diyerek yemekten çok hoşlandığı kuru fasulyeyi, yanında pilav ve turşuyla Nergis Kafe önünde vatandaşlarımıza ikram ettik. Henüz askeri okul öğrencisi iken yemeye alıştığı ve çok sevdiği kuru fasulye, Çankaya Köşkü mutfağında değişmezler arasında yer alırdı. Onu sonsuzluğa uğurlayışımızın 83’üncü yılında, çok sevdiği yağlı fasulyeyi hemşehrilerimiz ile birlikte yiyelim istedik. Ruhuna değsin inşallah." dedi.

fd1g14wxeaqrkxw.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.