Başkan Erdoğan: Uğur Mumcu, seni hiç unutmadık

Başkan Erdoğan: Uğur Mumcu, seni hiç unutmadık

Araştırmacı-Gazeteci Uğur Mumcu'nun 29. ölüm yıldönümü dolayısıyla anma mesajı yayınlayan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, "Bir öldük, bin dirildik… Özgürlüğe, gelecek güzel günlere adanmış bir top çiçek gibiyiz şimdi." dedi.

Medya Ege- Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, 24 Ocak 1993 tarihinde Ankara’da evinin önünde uğradığı suikast ile hayatını kaybeden Araştırmacı-Gazeteci Uğur Mumcu'nun 29. ölüm yıldönümü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir anma mesajı yayınladı.

806x378-1563946451503-001.jpg

Dönemin İçişleri Bakanı İsmet Sezgin'in “Katillerini bulmak devletin namus sözüdür” açıklamasını paylaşarak "Bu sözler boşlukta bir ses olarak asılı kaldı…" diyen Başkan Erdoğan, "Ama bir öldük, bin dirildik… Özgürlüğe, gelecek güzel günlere adanmış bir top çiçek gibiyiz şimdi." dedi.

Başkan Erdoğan, paylaşımında "24 Ocak’lar derin bir sızıdır içimizde… Cumhuriyet’in ve Cumhuriyet Gazetesi’nin onurlu kalemi Uğur Mumcu’nun katledilişinin üzerinden tam 29 yıl geçti. Dönemin İçişleri Bakanı’nın “Katillerini bulmak devletin namus sözüdür” açıklaması boşlukta bir ses olarak asılı kaldı… Ama bir öldük, bin dirildik… Özgürlüğe, gelecek güzel günlere adanmış bir top çiçek gibiyiz şimdi. Uğur Mumcu… Seni hiç unutmadık, unutmayacağız…" ifadelerini kullandı.

fj2oq21x0amd7dy.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.