Başkan Erdoğan: Üreten herkesin sonuna kadar yanındayız

Başkan Erdoğan: Üreten herkesin sonuna kadar yanındayız

Karaburun'un ünlü tatlarından biri olan yüzde yüz keçi peynirinin Metro’da MİMASBEL olarak satışa sunulacağını müjdeleyen Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, "Tarlam yok benim demek mazeret değil bizde. Üreten herkesin sonuna kadar yanındayız" dedi.

Nilda Altın Okay- Yerel üreticilere verdiği destekler ile adından sıkça söz ettiren Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, ilçenin ünlü tatlarından biri olan yüzde yüz keçi peynirinin Metro’da MİMASBEL olarak satışa sunulacağını müjdeledi. Başkan Erdoğan, "Ben başka üretim zincirindeki marketlerde de ürünlerimizi sunabileceğimizi düşünüyorum. Kaliteyi gören müşterinin, bunu başka yerlerde de arayabileceğine inanıyorum." dedi.

karaburun-belediye-baskani-ilkay-girgin-erdogan-001.jpg

Çobanlardan sütlerini İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi Süt Kurumu’nun açıkladığı fiyatın üzerinde 10 TL’ye aldıklarını söyleyen Başkan Erdoğan, "Bu dönem hemen hemen hepsini biz aldık. Onları mağdur etmemek için de gereğini yaptık. Metro ile de bir anlaşma yapıyoruz şimdi, elimizdeki keçi peynirimizi, %100, %1 bile ne inek ne koyun sütü katılı, zaten katılamaz da çünkü benim bölgemde inek ve koyun yetiştiriciliği yok. Saf, %100 keçi peynirimizi, Metro’da MİMASBEL olarak satışa sunuyoruz, bu da bizim için büyük bir şey. Buradaki yine çobanlarımızı destekliyoruz, kırkımı yaptık ilk defa. Şunu söylüyorum, ekin, belediyelerimize köylerden geçen gayrimenkullerimiz var. Talep eden herkese, gerçek anlamda tarım yapacak olan herkese, bölgedeki yarıcılık ile birlikte mallarımızdan kullandırabiliriz. Tarlam yok benim demek mazeret değil bizde. Üreten herkesin sonuna kadar yanındayız, ürününü alırız, değerlendiririz. Ekonominin gidişatına göre de çok istediğimiz İzmir’de bir mağaza, bölgemizin kendi ürünlerini satabileceğimiz. İnternetten satıyoruz ama gerçekten o şekilde pahalıya geliyor çünkü yakıt fiyatlarındaki zamlardan dolayı kargo çok pahalı. Çok kötü bir şey bu ama internetten almayı tavsiye etmiyorum, bir kilo peynirin üzerine 30-40 lira koyuyor. Ama yine de alan var, çünkü gerçekten çok iyi. İzmir’de ve Ankara’da yapılan analizler sonucunda da zeytinyağlarımız belli bir standartta, güvenle tüketebilirler." dedi.

ilkay-girgin-erdogan-1jpg-07-06-2022-09-44-50.jpg

Yerel ürünler konusunda yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi veren Erdoğan, "Biz bir kamu kurumuyuz. Belediyemizin her ne kadar şirketi üretse de bu ürünleri, %100’ü belediyeye ait şirketin. Bizim yanlış yapma lüksümüz yok. Önümüzdeki günlerde Kopanis diye, bölgemizin peyniri olan keçi kopanisine daha bir ağırlık vereceğiz. Bence güzel şeyler olacak Karaburun’da, ben inanıyorum. Mandalina ile ilgili bir tesis planımız var yapılıyor, son aşama olan ruhsatlandırma aşamasında şu an. Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte, zaten seçim döneminde de taahhüdüm vardı, bölgede bir mandalina tesisi. Çünkü batı köylerimiz, önemli bir narenciye üreticisi. Meclis kararıyla arazilerini biz verdik. Orada bir tesis kuruyoruz, bu döneme İnşallah yetişecek çünkü ruhsatlandırma aşamasında şu an. Oradaki mandalina üreticimizin ürününü katma değer katarak değerlendireceğiz çünkü ticari emtia, öbür türlü tarladan gidiyor. Katma değer ve ticari emtia haline getirerek, onların daha fazla gelir elde etmelerini sağlayacağız. Bugün peynir, yarın mandalina olur Metro’da. Karaburun mandalinası diğerlerine göre erken çıkar ve kalite olarak da daha önce ihraç edilen bir üründür. Ben başka üretim zincirindeki marketlerde de ürünlerimizi sunabileceğimizi düşünüyorum. Kaliteyi gören müşterinin, bunu başka yerlerde de arayabileceğine inanıyorum." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.