Başkan Erdoğan'dan barınak açıklaması!

Başkan Erdoğan'dan barınak açıklaması!

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan sosyal medyada yayılan haberler nedeniyle açıklamada bulundu.

Medya Ege- Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan, bazı sosyal medya hesaplarında "Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne günlerdir kimsenin gitmediği, hayvanların açlığa mahkum ve kaderine terk edildiği" yönündeki haberler nedeniyle resmi sosyla medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

a3-016.jpg

Başkan Erdaoğan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Değerli Hemşehrilerim,

Bazı sosyal medya hesaplarında "Belediyemizin Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne günlerdir kimsenin gitmediği, hayvanların açlığa mahkum ve kaderine terk edildiği" yönünde paylaşımlar yapılmaktadır. 

a1-017.jpg

Hemşehrilerimizle pek çok kez paylaştığımız gibi, ilçe merkezinde bulunan barınağımızın ihtiyacı karşılamaması ve fiziki  koşullarının uygun olmaması nedeniyle,  Kösedere Köyü'müzde mülkiyeti Belediyemize ait olan 8 dönümlük araziye Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yapılmakta, can dostlarımız aşama aşama bu barınağa  taşınmaktadır.

27 Kasım 2020 tarihinde sadece köpeklerin konakladığı kısım taşınmış, hasta hayvanlar ile kediler tam şartlar sağlanamadığı için eski bakım yerinde muhafaza edilmektedir. Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin bulunduğu alana sosyal medya hesaplarından hayvan severlerden güneş paneli yardımı talep edilmiş, bugüne kadar sonuç alınamadığı için Gediz Elektrik ile birlikte proje çalışmasına başlanmıştır.

a5-005.jpg

Sosyal medyada yer alan iddiaların aksine; Veterinerlik Birimimiz ve Haytap Sözcümüz Şule Baylan’ın da desteğiyle her gün hayvanların bakımı ve beslenmesi sağlanmaktadır.

Bölgemizdeki olağan dışı  hava şartları ve oluşan sel sonucunda,  barınağa giden yolda kısmi çökmeler oluşmuş ve araç geçişi imkânsız hale gelmiştir. 

Sadece 13 Aralık 2020 tarihinde, bir gün boyunca  barınağa gidilememiştir. Sosyal medyadaki paylaşımda padokların içerisindeki  yem kaplarında görülen yemlerden de bu durum anlaşılmaktadır.

a2-020.jpg

Bugün görevlilerimiz barınağa süratle ulaşarak besleme ve temizleme işlemleri yapılmışlardır. 

Konuya duyarlılık gösteren tüm hayvansever dostlarımıza teşekkür ediyor,  uyarı ve eleştirilerinizi dikkate alacağımızı belirtmek istiyoruz.

Saygılarımla..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.