Başkan Erdoğan'dan ÇED Toplantısına davet: Karaburunlular, RES'e rest çekecek!

Başkan Erdoğan'dan ÇED Toplantısına davet: Karaburunlular, RES'e rest çekecek!

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, ilçede kapasite artırımına giden Rüzgar Enerji Santralı Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Toplantısı için çağrıda bulundu.

MEDYA EGE – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Alto Holding’e bağlı Lodos Karaburun Şirketi kapasite artırımı için Yaylaköy Köy Meydanında ÇED toplantısı düzenleyecek.

Karaburunluların karşı çıktığı Rüzgar EnerJi Santralı (RES) ÇED Toplantısına ilişkin bir açıklama yapan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, şirketin kapasite artışına gidişine tepki gösterdi.

kapak-102629.webp

İzmirlileri ÇED Toplantısına, Karaburunlulara destek olmaya çağıran Erdoğan şöyle konuştu; “Bugün Karaburun'da her zaman, yediden yetmişe tüm hemşehrilerimize ve doğadaki tüm canlılara sarıldığımız gibi, Yarımada'ya da sarılmanın günü!... Çünkü çevre mücadele takviminde, Yayla Mahallemizde RES ÇED toplantısı var. Sürdürülebilir enerji diyerek, sürdürülemez bir hayat dayatmasına itirazımız var. Kent Konseylerimiz, STK'lar, çevreciler ve Karaburunlular, RES'i görüyor. RES'e rest diyerek, toprağımıza, zeytinimize, balığımıza, çiçeklerimize, keçimize, tarlamıza, geleceğimize sarılmaya; o yok gördüğünüz Karaburun keçimizin inadıyla devam ediyoruz, devam edeceğiz. Yok öyle yağma! rüzgar ekerseniz, fırıtna biçersiniz... nokta!...”

55eb689ff018fbb8f8bf345a.webp

Söz konusu RES ÇED Toplantısı, Yaylaköy Köy Meydanında bugün saat 14:30’da gerçekleştirilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.