Başkan Erdoğan'dan Engelliler Günü mesajı

Başkan Erdoğan'dan Engelliler Günü mesajı

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu. 

Medya Ege- Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmalarına ilişkin çalışmalar yürütülmüştür. Bu kapsamda engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Başkan Erdoğan yağtığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Her birey, hayatın her alanında, her anlamda eşittir. Bu bilinçle engelli bireylerimizin, sosyal hayatın bütün alanlarında aktif biçimde bağımsız bireyler olarak yer alabilmeleri için gereken duyarlılığın artmasını sağlamalıyız. Onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımların atılması konusunda hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız. 

Unutmayalım; birbirimizi anladığımız her an, bir engeli daha yıkar ve birbirimizin yaşamını kolaylaştırarak daha mutlu ve huzurlu kılarız."

129479804_468819194086241_4367217070029689912_o.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.