Başkan Erdoğan'dan Maden Yönetmeliğine sert tepki!

Başkan Erdoğan'dan Maden Yönetmeliğine sert tepki!

Zeytinliklerin, maden faaliyetlerine açılmasına tepki gösteren Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, "Akla, vicdana ve dinimize tümden aykırı bu kararın geri alınması için yasal yollara başvuracağımızı belirtiyorum." dedi.

Nilda Altın- Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın, Maden Yönetmeliği'nde yaptığı değişiklikle zeytinlik alanların, madencilik faaliyetlerine açılmasına tepki gösterdi.

"Resmi Gazete’de yayınlanan "Maden Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile maden sahalarına denk gelen zeytinlik alanların madencilik faaliyetinin yapılabilmesi için kesilmesi yasal hâle getiriliyor." diyen Başkan Erdoğan, "Dinimiz İslam için de böylesine kıymetli zeytin ağaçlarının canına okuyacak bir Yönetmelik, “muhafazakar” olduğunu iddia eden bir siyasal iktidar döneminde yürürlüğe girdi." sözleriyle sert bir tepki gösterdi.

fm142i8xoaigjdj.jpg

Başkan Erdoğan'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklama şu şekilde:

"Karaburun’umuz için zeytin; vazgeçilmezimiz, işimiz, aşımız, ekmeğimizdir. Ölmez ağacımızdır… Kutsal kitabımız Kuran’da adı altı kez geçer. Peygamberimiz Hz. Muhammed, “Kıyametin kopacağını bilseniz, elinizdeki zeytin fidanını toprağa dikin” diye emreder.

İlçemiz sınırları içinde yüzlerce yıldır bizlerle soluk alıp veren ağaçlarımızı her sene keyifle hasat eder, bereketini paylaşırız. Ama gelin görün ki, dinimiz İslam için de böylesine kıymetli zeytin ağaçlarının canına okuyacak bir Yönetmelik, “muhafazakar” olduğunu iddia eden bir siyasal iktidar döneminde yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayınlanan "Maden Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile maden sahalarına denk gelen zeytinlik alanların madencilik faaliyetinin yapılabilmesi için kesilmesi yasal hâle getiriliyor.

Okuyunca gözlerimize inanamadık! Akla, vicdana ve dinimize tümden aykırı bu kararın geri alınması için yasal yollara başvuracağımızı belirtiyorum."

ilkay-girgin-erdoyan-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.