Başkan Erdoğan'dan mülteci kampı açıklaması

Başkan Erdoğan'dan mülteci kampı açıklaması

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, ilçenin tek açık hava sahasının mülteci kampı olacağı iddialarına ilişkin bir açıklama yaptı.

MEDYA EGE - Geçtiğimiz günlerde CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ile yaptığımız görüşmede "Vekil Kani Beko, Karaburun sahasını Meclis'e taşıdı" başlıklı haberimiz sonrasında Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

800x420-aile-boyu-zimmet-vurgununa-12-yil-hapis-istemi-1649683293338.jpg

Açıklamasında söz konusu halı sahanın mülteci kampı olacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını dile getiren Başkan Erdoğan "Karaburun Kaymakamlığımız ile Karaburun Belediyemiz ortak çalışması neticesinde, yurttaşlarımızın da hassasiyeti göz önünde tutularak, ülkemizde ‘geçici sığınmacı’ olarak anılanların ilçemizde ‘geçici’ misafir edileceği bir mekan düzenlemesi yapılmış olup, olağanüstü durumlarda geçici sığınmacılar bu yerde misafir edilerek, devletin belirlediği ilgili Geri Gönderme Merkezlerine yönlendirileceklerdir" ifadelerini kullandı.

karaburun-un-tek-futbol-sahasinin-icler-acisi-hali-h107166-187b1.jpg

İlçe sınırları içerisinde herhangi bir spor sahası ya da başka bir yerin, geçici sığınmacıların kalıcı biçimde kalacağı bir yer olarak belirlenmediğinin altını çizen Erdoğan açıklamasını "Geçici sığınmacıların insani ve sağlık koşulları gözetilerek, ayrıca hemşerilerimizin hassasiyetleri doğrultusunda halihazırda faaliyette olan geçici merkez dışında, başka bir yer, böyle bir geçici bekleme-geçici konaklama merkezi olarak planlanmamıştır. Kamuoyu bilgisine saygıyla sunulur" cümleleri ile sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.