Başkan Erdoğan'dan yangın açıklaması! 'Ekiplerimiz teyakkuzda'

Başkan Erdoğan'dan yangın açıklaması! 'Ekiplerimiz teyakkuzda'

İzmir’in Karaburun ilçesine Kuyucak Mevkii Tarişbank Sitesi yakınlarında otluk alanda yangın çıktı. 

Medya Ege- Rüzgarında etkisiyle kısa sürüde büyüyen yangının, yerleşim yerlerine doğru ilerlemesi ilçe halkını paniğe sevk etti. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekiplerinin yanı sıra İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 3 arazöz ve 1 su tankı ile yangına müdahale edildi. 

Karaburun Belediye Başkanı Av.İlkay Girgin Erdoğan, yerleşim yerlerinin yakında meydana gelen yangın ile iligili açıklama yaptı. Başkan Erdoğan, "Meteorolojik veriler sabaha kadar havanın rüzgârlı olacağını gösterdiği için ekiplerimiz teyakkuz durumunda bulunacaklardır. Karaburun Belediyesi tüm ekipman ve personeli ile sahada yer almaktadır" dedi.

Yaşanan yangın ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Erdoğan şunları belirtti;

"Değerli Hemşehrilerim,

İlçe merkezimizdeki Kuyucak Mevkii'nde Tarişbank Sitesi’nin üst tarafındaki otluk alanda başlayan yangın, şiddetli poyrazın etkisiyle kısa sürede yayılmıştır. İlk belirlemelere göre enerji nakil hatlarından başladığı düşünülen yangın, kısa sürede Karaburun-Yeniliman yoluna kadar inmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerimizin, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimizin ve Karaburun Belediyesi çalışanlarımızın yardımları sonucunda yangın kontrol altına alınmış ve soğutma çalışmalarına başlanmıştır.

Meteorolojik veriler sabaha kadar havanın rüzgârlı olacağını gösterdiği için ekiplerimiz teyakkuz durumunda bulunacaklardır.Karaburun Belediyesi tüm ekipman ve personeli ile sahada yer almaktadır. Destekleri ve özverili çalışmaları için İzmir Büyükşehir Belediyemize, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerimize, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerimize, canı pahasına yangına müdahale eden belediye çalışanlarımıza ve Karaburun İlçe Emniyet Müdürümüze teşekkür ediyorum. Hepimize geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.