Başkan Erdoğan'dan Yerli Malı Haftası mesajı!

Başkan Erdoğan'dan Yerli Malı Haftası mesajı!

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Yerli Malı Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Yerli Malı Haftası (Resmî adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası), Türkiye'de yatırım yapmanın ve ''yerli malı kullanmanın önemi'' vurgulamak için kutlanıyor. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, sosyal medyadan açıklamalarda bulundu. 

131567804_475278706773623_3144663184685393300_o.jpg

Başkan Erdoğan şunları belirtti;

"Dilimizden “yerli ve milli” kelimeleri eksik olmuyor ama iğneden ipliğe her ürünü ithal eden, tarım başta olmak üzere yerli üretimi gün geçtikçe azalan  bir ülkeyiz.  Yaşı tutan hemşehrilerim anımsayacaktır…  Bizler ilkokulda Yerli Malı Haftası’nı büyük bir heyecanla kutlayan bir neslin çocukları idik. Okula götüreceğimiz portakalı, mandalinayı, bademi, cevizi, kuru üzümleri, evimizde ürettiğimiz atıştırmalıkları bir gün önceden sefer tasımıza özenle koyardık.  Öğretmenlerimizin nezaretinde, yiyeceklerimizi arkadaşlarımızla paylaşarak keyifle tüketirdik.  Hem dostluğun ve arkadaşlığın hem de yerli üretimin ve paylaşmanın öneminin zihinlerimize nakşedildiği zamanlardı.  O günlerin güzelliğini bugün daha çok anlıyor ve arıyoruz.  İthalat bataklığında çırpındığımız, samanı bile ithal ettiğimiz, kendi milli paramızdan çok Dolar’ın değerinin ne olduğuna kulak kabarttığımız dönemleri yaşayacakmışız. Ne yazık… 

Tarımsal ve hayvansal üretimin desteklenmesi, yerli üretimin her şeyin üzerinde tutulması en öncelikli konularımızdan biri olmalı.  Yerel yönetimlerden başlayarak bunu bir devlet politikası haline getirmemiz gerekiyor.  Bu bilinci lütfen önce evlatlarımıza aşılayalım.  Sadece takvim yapraklarında kalan Yerli Malı Haftamızı kutluyorum…"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.