Başkan Ergün’den  15 Temmuz anmasında Atatürk vurgusu

Başkan Ergün’den 15 Temmuz anmasında Atatürk vurgusu

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katıldı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine katıldı. Etkinlikte konuşan Başkan Ergün, “Bizim yolumuz Atatürk devrimlerinin, ilke ve inkılaplarının, bize miras bıraktığı çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin ışığıyla aydınlanmıştır. Bu rotadan saptığımızda FETÖ gibi ihanet şebekelerine gün doğduğunu, ne yazık ki 15 Temmuz 2016’da görmüş olduk” dedi.

Manisa Valiliği önderliğinde yapılan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüş, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan başlayarak Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, İl Müftüsü Sinan Cihan, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı kortejin Cumhuriyet Meydanı’na ulaşmasıyla birlikte etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti.

“Tarih ihaneti değil kahramanları yazdı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dev ekrandan yaptığı konuşması sonrasında protokol konuşmaları yapıldı. İlçe belediye başkanlarının ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün vatandaşlara seslendi. Başkan Ergün konuşmasında böylesine anlamlı bir gecede bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Allah’tan bu güzel birlik ve beraberliğin daim olması temennisinde bulundu. Başkan Ergün, milletin hain odakların hedefinde olduğunu belirterek, “Bu millet tarihinin her döneminde zaman zaman içeriden, birçok zaman da kökü dışarıda olan hain odakların hedefinde olmuştur. Ancak tarih hiçbir zaman bu ihanet şebekelerini değil, büyük Türk Milleti’nin kahramanlıklarını, bu milletin bağrından yetişen Fatih’leri, Yavuz’ları, Kanuni’leri, Mustafa Kemal’leri yazmıştır. 15 Temmuz 2016 gecesi, FETÖ terör örgütü bu ülkede iç savaş çıkaracak hain bir kalkışma girişiminde bulunmuş, polis, asker ve sivil olmak üzere 249 evladımız şehit olmuştur. Bu hain girişimde 2 bin 193 kardeşimiz de gazi oldu. Bu ülkenin polisine, askerine, sivil vatandaşına, gazi Meclisine, bu hain örgüt tarafından bombalar yağdırıldı” dedi.

“80 milyon ay-yıldız altında birleşti”

Milletin egemenliğini korumak için kahramanca ve fedakarca bir direniş gösterdiğine dikkat çeken Ergün, “İşte bu kadar olumsuzluk içerisinde millet, egemenliğini korumak için kahramanca ve fedakarca bir direniş gösterdi. O kara günde canları pahasına sokaklara dökülen her bir vatandaşımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Canlarını kaybeden aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Gazi olan kardeşlerimden de Allah razı olsun. O kara günde 80 milyon, tek bir karede birleşti. Burada dalgalanan şeref kaynağımız ay-yıldızlı Türk Bayrağı altında milyonlar birleşti. O kara gecede dost da, düşman da bu vatanın bir ve bütün olduğunu bir kez daha görmüş oldu. Türkiye Cumhuriyetinin büyük bir devlet olduğunu, bütün bu olanların üstesinden gelecek güce ve kararlılığa sahip olduğunu o gece büyük Türk Milleti, tüm dünyaya ilan etti” diye konuştu.

“Yolumuz Atatürk yolu”

Evrenin dahil her şeyin bir çizgiden hareket etmek zorunda olduğunu ifade eden Başkan Ergün, bu çizgiden sapıldığı zaman felaket olacağını kaydetti. Başkan Ergün, konuşmasına şöyle devam etti, “Milletlerin toplumların da işte böyle hassas çizgisi vardır. Büyük Türk milletinin, güzel Türkiye’mizin yolu da bu ülkenin kurucusu Büyük Lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur. O’nun bizlere gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yoludur. Bizim yolumuz Atatürk devrimlerinin, ilke ve inkılaplarının, bize miras bıraktığı çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin ışığıyla aydınlanmıştır. Bu rotadan saptığımızda FETÖ gibi ihanet şebekelerine gün doğduğunu, ne yazık ki 15 Temmuz 2016’da görmüş olduk.”

Şehitlere Allah’tan Rahmet Diledi

Başkan Ergün, o kara geceyi hatırlatarak, “O kara gecede demokrasimizi savunurken şehit düşen polisimize, askerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Allah milletimize bir daha böyle acı ve kara günler yaşatmasın. O kara günde darbeye karşı dik bir duruş sergileyen, hainlerin emellerine ulaşmasına fırsat vermeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye ve vatandaşlarıma şahsım adına teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir. Bu vesileyle Cenab-ı Allah’tan bir kez daha birliğimizin, beraberliğimizin bozulmamasını diliyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.

Mektup Yarışmasında Dereceye Girenler Ödüllendirildi

Başkan Ergün’ün ardından Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatarak, hain gecede hayatını kaybeden şehitlere rahmet diledi. Yapılan konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdürlüğü'nün projesi olan yarışmada, 15 Temmuz’da şehit olan Ömer Halisdemir’e öğrenciler tarafından yazılan mektuplardan dereceye girenlere Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.