Başkan Erhan Kılıç: Üreticimize 84 bin kilo yem desteği verdik

Başkan Erhan Kılıç: Üreticimize 84 bin kilo yem desteği verdik

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, bir buçuk yıl içinde Bucalı üreticilere 84 bin kilo yem desteğinde bulunduklarını açıkladı.

MEDYA EGE – Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Programı ile üreticiye destek olan Buca Belediyesi, hayvan yemi giderlerinde yüzde 60 tasarruf sağlayan hasıl (yeşil) yem üretimi kapasitesini günlük 5 tona çıkartarak yerli üreticiye destek oluyor.

1674285832.jpg

Konuya ilişkin olarak açıklama yapan Belediye Başkanı Erhan Kılıç, bir buçuk yılda üreticiye 84 bin kilo yem desteğinde bulunduklarını belirtti. Kılıç açıklamasında “Geçtiğimiz bir buçuk yıl içinde üreticimize 84 bin kilo yem desteği verdik. Ücretsiz olarak dağıttığımız hasıl yem sayesinde, hayvan yetiştiriciliğindeki giderlerin yüzde 80'lik bölümünü oluşturan yem giderlerinde yüzde 60'a varan oranlarda tasarruf sağlamış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

buca-belediye-baskani-erhan-kilic-sokak-sokak-geziyor.jpg

Öte yandan Buca Belediyesi, Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Programı kapsamında, ilçede besicilik faaliyetlerini geliştirmek için hasıl yem üretimine başlayarak köyler bölgesinde 24 metrekarelik alanda başladığı hasıl üretiminde yeni yatırım kararı da aldı.

1674285784.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum