Başkan Erhan Kılıç’tan Bir Kira Bir Yuva Kampanyasına çağrı

Başkan Erhan Kılıç’tan Bir Kira Bir Yuva Kampanyasına çağrı

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Bir Kira Bir Yuva Kampanyasına ilişkin bir duyuru yaptı.

MEDYA EGE – Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Bir Kira Bir Yuva Kampanyasına ilişkin destek çağrısında bulundu.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Başkan Kılıç “Tüm hemşehrilerimizi depremde mağdur olan vatandaşlarımızın barınma sorunu için İzmir Büyükşehir Belediyemizin başlattığı bu güzel dayanışmaya katılmaya davet ediyoruz. Bu zor günleri birlikte aşacağız” ifadeleri ile dayanışma çağrısı yaptı.

kapak-165015.webp

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin afet bölgesine oluşturduğu yardım koridoruyla bugüne kadar 162 tır, 124 kamyon, 3 uçak, 3 gemi, 5 otobüs kargo ile insani yardım malzemesi sevk edildi.

UMUT HAREKETİ SÜRÜYOR

Depremzedelerin ihtiyacı olan insani yardım malzemelerinin satın alınmasını sağlayan “umuthareketi.izmir.bel.tr” adresinden bölgeye ulaştırılmak üzere 48 milyon 41 bin 833 lira yardım yapıldı. Depremde evini kaybetmiş yurttaşlar ile kira desteği vermek veya boş durumdaki evini kullanıma açmak isteyen kişileri buluşturan “birkirabiryuva.org” ile ise 17 milyon 930 bin liralık katkı sağlandı. Kampanyayla bin 187 kişi kira desteği vereceğini, 600 kişi evini paylaşacağını beyan etti. Yardımların toplam miktarı 65 milyon 971 bin 833 liraya ulaştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’de Bir Kira Bir Yuva kampanyasıyla evlere yerleşen depremzedelerin 3 aylık elektrik ve su faturalarını da ödeyecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.