Başkan Erhan Kılıç’tan iklim krizi açıklaması: Geri dönüşü olmayan  yola girdik

Başkan Erhan Kılıç’tan iklim krizi açıklaması: Geri dönüşü olmayan yola girdik

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, iklim krizine dikkat çekerek köyler bölgesinde tarımı teşvik ettiklerine dikkat çekti.

MEDYA EGE – Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, katıldığı bir televizyon programında Buca’da gerçekleştirilen tarımsal faaliyetlere dikkat çekerek, iklim krizi etkilerine değindi

1590913125.jpg

Başkan Kılıç açıklamalarında Buca’da üzüm kültürünü yaşatmaya çalıştıklarına dikkat çekerek, köyler bölgesinde belediyeye ait arazilerde tarım yapıldığını söyledi.

Köyler bölgesindeki tarla sahibi vatandaşlara da yardımcı olduklarını belirten Başkan Kılıç “Tarla sahibi vatandaşlarımıza ekimde, dikimde yardımcı olmaya çalışıyoruz. O bölgede altın değerinde arazilerimiz var. Önemli olan iklim krizi etkilerine karşı tarımla mücadele etmek” dedi.

attachment-1528-4-5875bf4945d2472467698be4a9ee017c-1666092929-1666129799.jpg

Köyler bölgesinde kaçak yapı ve hobi bahçelerine karşı olduklarını dile getiren Başkan Kılıç, “Tarımı, ağacı korumak zorundayız. O bölgenin betona çevrilmesini istemiyoruz. Tarım alanlarını kullanmalıyız” diye konuştu.

buca-da-surdurulebilir-tarim-projesi-devam-ed-13436859-amp.jpg

İklim krizi etkilerine de dikkat çeken Başkan Kılıç, “2030 küresel ısınma için bir sınır. Artık geri dönüşü olmayan yola girdik. Kapitalist ekonomiler devam ediyor ve insanın nesli binlerce yıl devam edecek. Sadece kendi yaşadığımız çağı düşünemeyiz. İnsanın enerji ihtiyacı bitmez ama güneş enerjisi gibi doğal enerji kaynaklarımız da var” cümleleri ile iklim krizine değindi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.