Başkan Erhan Kılıç'tan önemli 'Metro' uyarısı

Başkan Erhan Kılıç'tan önemli 'Metro' uyarısı

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Buca Metrosu istasyon çalışma alanında yer değişikliği yapılmasının Buca ve İzmir trafiğine darbe vuracağını ifade ederek önemli uyarılarda bulundu.

MEDYA EGE - Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Buca Metrosu'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Buca Metrosu'nun tüm resmi işlerinin tamamlandığını ve yapım işlemine geçileceğini vurgulayan Başkan Kılıç, Buca Metrosu istasyon çalışma alanında yer değişikliği yapılmasının Buca ve İzmir trafiğine darbe vuracağını ifade etti.

Buca Metrosu yapımında istasyon çalışmasının, gerekli izinler alınamadığı için, kaldırılan cezaevinin Menderes Caddesi tarafındaki alandan; Menderes Caddesi'nin vergi dairesi kavşağının olduğu bölüme alındığını belirten Başkan Kılıç konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı:

"Buca trafiği için bizim açımızdan, Buca Metrosu'nun ne kadar önemli olduğunu herkes biliyor. Amacımız Buca trafiğini rahatlatmak ve burada yaşayan vatandaşlarımızı, konforlu bir şekilde seyahat edecekleri noktaya ulaştırmak. Ancak ben, özellikle yapım esnasında, Buca hatta İzmir trafiğini etkileyebilecek büyük bir tehlikeyi gündeme getirmek istiyorum; Buca Metrosu'nun belediye istasyonunun ilk planlaması, şu anda kaldırılan cezaevinin Menderes Caddesi tarafındaki alanda çalışma yapılması üzerineydi fakat sonrasında bu konudaki gerekli izinler alınamadığı için, bu istasyon çalışması, Menderes Caddesi'nin vergi dairesi kavşağının olduğu bölüme alındı. Bu da demek oluyor ki bir istasyon çalışmasında Menderes Caddesi'nin büyük bir bölümü trafiğe kapatılacak. Bu da hem Buca trafiğine, aynı zamanda Buca trafiğinden kaynaklı İzmir trafiğine de ciddi manada darbe vuracak. Bu sebeple ben bu konuda bütün siyasilerin konuya el atmalarını ve istasyonun asıl olması gereken yer olan cezaevinin Menderes Caddesi tarafındaki alana kaydırılması, çalışmanın orada yapılmasını istiyorum. Bu şekilde, çalışma bittiğinde sadece küçük bir alanda 10-15 metrekarelik alanda metroya giriş bölümü olacak. Mevcut hali hazırdaki araziye, arsaya da herhangi bir zararı olmayacak. Aynı zamanda da trafik kitlenmemiş olacak."

whatsapp-image-2023-10-16-at-13-32-44.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum