Başkan Eriş: Bize teslim edilmeyen yolları onarma şansımız yok

Başkan Eriş: Bize teslim edilmeyen yolları onarma şansımız yok

Farklı kurumların altyapı yatırımları sebebiyle birçok cadde ve sokak adeta şantiyeye dönüşürken Ödemiş Belediyesi, çalışmaları tamamlanıp kendisine teslim edilen yolların hızla onarımı için çalışmalarını sürdürüyor.

GDZ Elektrik tarafından elektrik hatlarının yeraltına alınması ve sokak aydınlatmalarının yenilenmesi çalışmaları için yapılan kazılar sonrası, elektrik hatlarının denemesi tamamlanan ve GDZ Elektrik tarafından kabulü yapılıp Ödemiş Belediyesi’ne teslim edilen yollarda sıcak asfalt yama çalışmaları yapılıyor.

odemis-onarim-1.jpg

Çalışmaların devam ettiği Atatürk Mahallesi Kaymakam Yusuf Doğan Caddesi’nde incelemelerde bulunan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, okul ve cami çevresi gibi hareketliliğin daha yoğun yerler öncelikli olacak şekilde yolların onarımını hızla sürdürdüklerini vurguladı.

odemis-onarim-3.jpg

Ödemiş’in gelecekte faydasını daha da iyi hissedeceği altyapı yatırımlarının şehri olumsuzluklara karşı dirençli hale getirdiğini kaydeden Başkan Eriş, “Hep söylediğimiz gibi Ödemiş Belediyesi olarak bir metre bile yer kazmadık. Elektrik, doğalgaz, internet, su ve kanalizasyon gibi altyapı yatırımları ve zaman zaman da arızalar için farklı kurumlarca kazılar yapılıyor. Biz de bu kazı yapılan alanlarda çalışmaların derli toplu ilerlemesi ve mümkün olan en kısa sürede onarımın yapılması için çalışmaları yakından izliyoruz. Bu çalışmaların önemi ve faydası gelecekte daha da iyi anlaşılacaktır. Burada Çamlık Camii ve 50. Yıl Ortaokulu’nun ulaşım yolundayız. Bize teslim edilen yer varsa, sözleşme olarak gerekli işlem yapıldıysa hemen onarıma başlıyoruz. Burada da cadde boydan boya kazılmış, trafo ile bağlantı sağlanmış. Kazmak ne kadar kolaysa onarmak aynı derece kolay ve çabuk olamıyor. Kepçenin kazdığı hızda kapatma şansımız yok. Tekrar altını çiziyorum. Bize teslim edilen yolları hızla onarıyoruz. Bu ne demek? Yani GDZ Elektrik gelecek altyapı çalışmasının tamamlanışına bakacak, deneme yapılacak, hatların kabulü yapılacak sonrasında yolu bize teslim edecek. Bize teslim edilmeyen yollarda çalışma yapamıyoruz. Biz kendi programımızı bırakıp GDZ Elektrik’in terk ettiği yolları yapmak durumunda kalıyoruz. Parası verildi deniliyor parası hiç önemli değil. Biz kendi ekiplerimizi bu işlerle görevlendirmek zorunda kalıyoruz. Müteahhit kendisi kapatsa biz de Fen İşleri ekiplerimizi başka programladığımız işlerde değerlendireceğiz. Türkmen Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Mimar Sinan Mahallesi, Bengisu Mahallesi’nde birçok cadde ve sokağımız kazılmış durumda. Kendi işimizi bırakıp bunlarla uğraşıyoruz. Bunu da halkımızın bilgisine sunuyorum. Hava elverdiği sürece çalışmalarımız hızla devam edecek. Tekrar belirtiyorum, yapılan hatların denemeleri uygunluğu sağlandıktan sonra GDZ Elektrik tarafından kabulü yapıldıktan sonra yollarımız bize teslim edilebiliyor. Kazılan çukurlar toprakla kapatıldıktan sonra hemen gelip asfaltlama olamıyor ne yazık ki. Halkımız bunu bilsin. Hemşehrilerimize de sabırları, özverileri ve dayanışmaları için teşekkür ediyorum. Var gücümüzle sahadayız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.