Başkan Eşki: Her zaman çiftçimizin yanındayız!

Başkan Eşki: Her zaman çiftçimizin yanındayız!

Bornova Belediyesi, tarımsal üretimin daha bilinçli yapılması amacıyla eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına ağırlık verdi. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Her zaman çiftçimizin yanındayız” diye konuştu.

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Yazlık Sebze Yetiştiriciliği Eğitimi” yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde Ziraat Mühendisi Anıl Ayvaz tarafından verilen eğitime, Bornova’nın 12 eski köy yerleşiminden çiftçilerin yanı sıra kendi bahçelerinde sebze yetiştirmek isteyen Bornovalılar da katıldı. Eğitimde, yazlık sebzelerin yetiştiriciliği başlığı altında, tohum ekimi, bahçe hazırlanması, fide dikimi, sulama, gübreleme, toprak işleme, budama ile hastalık ve zararlılarla mücadele konusunda güncel bilgiler aktarıldı.

sebze-yetistiriciligi-egitimi-2.jpg

ÇİFTÇİNİN YANINDAYIZ

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, köylerin kalkınmasının önemine dikkat çekerek, “Özellikle köylerin kırsal mahalle statüsüne alınmasından sonra tarımsal üretim ikinci plana itildi. Bornova’nın eski köy yerleşimlerinde hayvancılık ve sebze üretimi geriledi. Çiftçi tarımsal üretimden elde ettiği gelirle geçinemez noktaya sürüklendi. Biz bunu tersine çevirmek için çalışmaya başladık. Bir yandan fide, fidan ve tohum diğer yandan canlı hayvan dağıtımı yaparak alım garantili üretimler yapılmasını sağlayacağız. Diğer yandan da çiftçimizin en üst düzey verime ulaşması, bunu da doğanın dengesini bozmadan yapması için düzenlediğimiz eğitimlerle her zaman çiftçimizin yanındayız” dedi.

sebze-yetistiriciligi-egitimi-3.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.