Başkan Fatih Gürbüz, Cemil Sarıçizmeli'yi ziyaret etti

Başkan Fatih Gürbüz, Cemil Sarıçizmeli'yi ziyaret etti

KKTC'nin Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli'yi ziyaret eden Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, iki kentin turizmi hakkında görüşmelerin devam edeceğini söyledi.

Nilda Altın Okay- Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli'yi ziyaret etti. Başkan Gürbüz'e ziyaretinde eşi Seçil Gürbüz ve Belediye Meclis Üyeleri eşlik etti. Başkan Sarıçizmeli ile kentsel yaşam kalitesi politikalarını kapsayan Cittaslow konusunun ele alındığını belirten Başkan Gürbüz, iki kentin turizmi hakkında görüşmelerin devam edeceğini açıkladı.

frblu1cwqaiqq-i.jpg

Başkan Gürbüz, sosyal medya hesabından ziyarete ilişkin yaptığı paylaşımda "Meclis üyelerimizle birlikte Kıbrıs Mehmetçikteyiz. Belediye Başkanı Sayın Cemil Sarıçizmeli ile birlikte Cittaslow ve iki kentin turizmi hakkında görüşmelerimize devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

frblu1bwqaa4yye.jpg

Cittaslow nedir?

Cittaslow şehirler, tarihi, doğası, kültürü ve gelenekleriyle gelişen ve değişen dünyanın içinde varlığını orijinal haliyle sürdürmeyi başaran şehirlerdir. Cittaslow şehirleri, tek tip olmaya başlayan dünyada farklı özelliklerinin korunması konusunda uluslararası destek alırken sürdürülebilir doğa ve kültür konusunda da varlığını sürdürmeye devam eder.

Sakin şehir olmak için gerekli 7 kriterin yerine getirilmesi gerekir. Bunun yanında nüfusunun 50.000’den az olması da kriterler arasında yer alır. Bir kentin Cittaslow olabilmesi için çevre, altyapı, kentsel yaşam kalitesi, tarım, turizm, esnaf ve zanaatkarlar ile ilgili sürdürülebilir politikalarının olması gerekir.

frblu1cxiaiowl6.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.