Başkan Fatih Gürbüz: Her kazdığımızın yerden tarihi eser çıkıyor

Başkan Fatih Gürbüz: Her kazdığımızın yerden tarihi eser çıkıyor

İş başına gelir gelmez 35 yıllık su hatlarını yenilemek istediğini söyleyen Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, "Foça gerçekten zor bir yer. Sadece su hattı için 17 km elle kazındı. Her kazdığımızın yerden tarihi eser çıkıyor" dedi.

Nilda Altın Okay- Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve ünlü şair Ataol Behramoğlu, Halk TV'nin Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar programına konuk oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin bilgiler veren Başkan Gürbüz, "Yaklaşık 300 milyona yakın yatırım aldık, özellikle altyapı, iletim hattı, kanalizasyon, arıtma gibi. Gelir gelmez 35 yıllık su hattını bitirelim, yani asbestli borulardan vatandaşımız kurtulsun. Foça gerçekten zor bir yer. Sadece su hattı için 17 km elle kazındı. Her kazdığımızın yerden tarihi eser çıkıyor. Foça'nın %95 kanalizasyonu bitmiş. Bugün baktığımız zaman gerçek anlamda Foça'nın belli başlı sorunları hallolmuş durumda" ifadelerini kullandı.

584854.jpg

Foça'nın tarihi yapısına da değinen konuşan Gürbüz, Koruma Amaçlı İmar Planlarına Foça'nın 1/5000 ölçekten çıkması ve sadece Büyükşehir'de 1/1000'te kalması. Bu demek oluyor ki, Foça'nın tarihi dokusu, yapısı bu şekilde kalacak. Sadece Foça olarak bakmamak lazım, Yeni Foçamız da var, orada da tarihi eserlerimiz var. 7 yeri ören yeri haline getirdik, İngiliz Burnu gibi. İngiliz Burnu'nun ihalesine bir ay sonra çıkacağız. En önemli yerlerden biri de Yel değirmenleri. Orası için Pazartesi günü ihaleye çıktık. 30 yıldan beri devam eden kazılar Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bağlandı. İnşallah bizim dönemlerimizde de oradaki silüet ortaya çıkar ve Foça için de inanılmaz bir değer sağlar" dedi.

8458.jpg

Ataol Behramoğlu ise Başkan Gürbüz'ün açıklamalarının ardından övgü dolu sözler söyledi. "Ben 40 yaşında hapisteyken Genç Başkan daha doğmamış" diyen Behramoğlu, "Başkan, sessizce ve gösterişsizce hakikaten çok şeyler yapıyor. Ben bu program için çalışırken tüm bunları gördüm. Kendisine bir alkış isterim" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.