Başkan Fıçı: Herkesin belediye başkanı olacağım!

Başkan Fıçı: Herkesin belediye başkanı olacağım!

Belediye teşkilatı 1874 yılında kurulan İzmir’in Foça İlçesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı olarak girdiği 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde seçilen Saniye Bora Fıçı; ilçenin ilk kadın belediye başkanı olarak bugün göreve başladı.

Saniye Bora Fıçı beraberinde CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, yönetim kurulu üyeleri, seçilen CHP’li belediye meclis üyeleri ve partililerle sabah saatlerinde Foça Hükümet Konağı’na gelerek mazbatasını aldı. Mazbatasını aldıktan sonra önce Cumhuriyet Meydanı’nda ki Atatürk Anıtı’na giderek kırmızı karanfiller bıraktı. Başkan Fıçı, ardından Belediye Binası kapısında çiçekler, alkışlar ve sloganlarla karşılandı. Belediye Başkanlığı makamında Fatih Gürbüz’den başkanlığı devralırken eşi Birol Fıçı ve abisi Gerenköy’ün eski belediye başkanlarından Orhan Bora ve çocukları da hazır bulundu.

hukumet-konagi-onu-1-001.jpg

HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIMA SÖZ VERİYORUM

Saniye Bora Fıçı, görevi devralırken yaptığı konuşmada herkesin belediye başkanı olacağını ve yepyeni bir anlayışla başkanlık yapacağını söyledi. Saniye Bora Fıçı, “ Burada yaşayan vatandaşın belediye başkanı olacağıma emin olabilirisiniz. Ayrıştırmak 22-23 yıldır hayatımızı çok farklı noktalara getirdi, bizi ülke olarak. Bu dakikadan itibaren ben bunu Foça’dan başlatmak istiyorum. Herkesin belediye başkanı olacağıma herkesin huzurunda söz veriyorum. Dönem yepyeni bir dönem. Sabah uyandığımızda ülkenin gelincik tarlasına döndüğünü görmenin bizlerde oluşturduğu mutluluğu huzuru hepimiz yaşıyoruz. Bizim görevimiz bundan sonraki dönemde bu onurlu görevi layıkıyla yerine getirmek ve 2028 için yarından itibaren hızla harekete geçmek. Bu noktada hepinizin desteğini bekliyorum” dedi.

Konuşmaların ve tebriklerin ardından Saniye Bora Fıçı 150 yıllık Foça Belediyesi tarihinin ilk kadın belediye başkanı olarak göreve başladı.

cumhuriyet-meydani.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.