Başkan Girgin Erdoğan, "Bundan sonra izin yok"

Başkan Girgin Erdoğan, "Bundan sonra izin yok"

Gediz Elektrik'in bitiremediği çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, "Gediz'in sayesinde Karaburun'da yollar arabaları bitirdi. Bir daha da hiçbir şekilde kazı izni vermeyi düşünmüyorum" dedi.

Nilda Altın Okay- Gediz Elektrik'in Karaburun'un Kuyucak Caddesi'nde yapmayı planladığı elektrik hatlarının yer altına alınması çalışması hakkında Medya Ege'ye özel açıklamalarda bulunan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Şubat veya Mart ayında bitmesi gereken çalışmaların halen tamamlanmadığını söyledi. Karaburun'un yazlık bir ilçe olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Gediz'in sayesinde Karaburun'da yollar arabaları bitirdi. Gediz onu bitirecek, biz de yollarımızı yapacağız. Burada yapılan her şeyden biz sorumluyuz. O nedenle bize haber vermek zorundayız, düştüğümüz durumdan sonra da izin falan da vermiyoruz" sözleriyle tepki gösterdi.

95962.jpg

Gediz Elektrik'in kazdığı yerler konusunda hiçbir suçlamada bulunmak istemediklerinin altını çizen Başkan Erdoğan, "Bizden Ocak ayında kazı izni aldılar. 50 gün, en fazla 2 ay sürsün dediler, Şubat veya Mart'ta bitmesi lazım ama hala direkler yolun kenarında yatıyor, tabi işlem bitmediği için kazdığı yerleri kapatmıyor. Bizden 60 cm için izin alındı, tespit yaptık 1,5 metre kazdı yolu. Normalde yolun kenarında 60 cm idi. Cezai işlem yaptık ama Allah'ın yazında, deniz kenarı ve yazlık bir bölge olan Karaburun'da yollar arabaları bitirdi. Gediz'in sayesinde. Çünkü lastik yarıyor, alt takım bitti şimdi herkes bize yükleniyor, sanki belediye onu yapmadı gibi. Hatta bir partinin meclis üyesi de açıklama yapıyor, işte yaptık diyorlar, bırakıyorlar diye, biz değil. İnşallah, Gediz onu bitirecek, biz de yollarımızı yapacağız zaten ama yapmadan biz o kadar zengin değiliz. Kazılacak yeri, kazım işlemi bitmeden kapatamayız, kimseye para kazandıramayız. Onu bekliyoruz. Sadece orada değil, lokantaların bulunduğu Kuyucak'a kadar, sahil kesiminde bunu yaptı. Bir daha da hiçbir şekilde kazı izni vermeyi düşünmüyorum." dedi.

b1e72e6c-6f23-4121-9bf1-57ec526c5247.jpg

Karaburun'da çok büyük bir elektrik problemi olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bunun nedeni tellerin üstten geçmesi değil, trafoların yetersiz olması" dedi. Gediz Elektrik'in Karaburun yatırım yapmak istiyorsa, trafolardan başlaması gerektiğinin altını çizen Başkan Erdoğan, "İskele tarafında bir tane trafo için yer dökmüş, 6 m2, kazalara sebebiyet verecek, müdahale ettik. Burası bir yerel yönetim, burada yapılan her şeyden biz sorumluyuz. O nedenle bize haber vermek zorundayız, bundan sonra da izin falan da vermiyoruz, düştüğümüz durumdan sonra." ifadelerini kullandı.

80abdffa-8be7-4450-a9e5-a853fe309799.jpg

Bu sorunun sadece ilçe merkezinde yaşanmadığını, yaşlı nüfusun yoğun olduğu Bozköy bölgesinde de yaşandığını anlatan Başkan Erdoğan, "Ben şu an çukurlar kapattım, yaptım. Kazmış, bir insan boyu, kuyu ağızı kadar yer. Direkleri firma iflas etmiş, alıp kaçmış. Kapatmıyorlar da. Düşeceğiz dediler, kapattık fakat tam merkezi yapacağım, 3 ay oldu bir hatta kaldırın diyorum, yan tarafa taşıyacaklar ama 3 aydır taşıyamadılar. O kadar aciz durumda. Herhalde özelleştirmenin en büyük zararı, bazı kamu hizmeti verilen kurumların özelleştirilmesi. İşte özelin eline verdiğimizde Gediz gibi bir firmanın, elektrik paraları gelirken çok iyi geliyor burada da ama hizmet gelirken gelmiyor maalesef. Herkes yandım Allah diye bağırıyor ama verdiğimiz paranın karşılığını bile alabilsek çok büyük bir kazanç. Onu bile alamıyoruz şu an. Gidin bakın, Bozköy'de eski tahta telefon direkleri var ya, o direğin üzerine gitmişler elektrik telini monte etmişler. Beton direk falan yok, biz kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz ya.

66ba2989-c3fe-4363-97cb-8ac15910ae49.jpg

Karaburun'a gerçekten yatırım yapılması gerektiğini söyleyen Başkan Erdoğan "Bu sadece yer altına dalmakla olmuyor. Mevcutları iyileştirmekle, düzeltmekle oluyor. Yaptığımız her şey önümüzde bir kambur. Bir bende değil, ben inanıyorum başka belediye başkanlarından da duydum. Yazın en yoğun olduğu bizim gibi yerlerde kışın açıp bırakmış durumdalar. Bunun da takdiri yetkililerin" ifadelerini kullanarak açıklamasını sonlandırdı.

0ee9a368-7b49-4208-bcde-ff91eee317a5.jpg

024c60d1-e86d-4228-9065-0557d2b31b1e.jpg

0f5158ec-8ef8-4e03-9a29-033a97429b56.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum