Başkan Girgin Erdoğan: Çevre bilinciyle çalışmaya devam ediyoruz

Başkan Girgin Erdoğan: Çevre bilinciyle çalışmaya devam ediyoruz

Mordoğan Ardıç Plajı'na Mavi Bayrak kazandırılması hakkında konuşan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, "Mavi Bayrak'ı almak zor, koruyup kollamak daha da zor. Bugüne kadar sahip olduğumuz çevre bilinciyle bunları korumayı başarıyoruz" dedi.

Nilda Altın Okay- Mordoğan'da hizmete giren atık su arıtma tesisi, Mavi Bayrak alan Mordoğan Ardıç Plajı ve çalışmaları süren arıtma tesisleri hakkında Medya Ege'ye özel açıklamalarda bulunan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, sahip oldukları çevre bilinciyle çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

ilkay-girgin-erdogan-tunc-soyer.jpg

"Karaburun'da 3 tane plajımız zaten mavi bayraklı. Mavi Bayrak'ı almak bir dert, koruyup kollamak daha bir zor. Bugüne kadar sahip olduğumuz çevre bilinciyle bunları korumayı başarıyoruz. Bir yenisini de ekledik, Ardıç Plajı" diyen Başkan Erdoğan, yıllar önce Ardı Plajının Mavi Bayrak aldığını fakat şartları sağlayamadığı için iptal edildiğini söyledi. Erdoğan, Ardıç Plajına tekrar Mavi Bayrak kazandırma sürecine ilişkin "Mordoğan bölgesinde arıtmamız, Büyükşehir tarafından çok hızlı bir şekilde yapıldı ve faaliyete geçti. Faaliyetin ilk etaptaki en büyük sonucu esasında Mavi Bayrak. Tabi ki başka bir sürü şartlar var ama olmazsa olmazı arıtma tesisi. Mavi Bayrak'ı herhalde ilk getiren o, tabi bunun yanında bizim düzenlemelerimiz, hem Mavi Bayraklı hem de engelsiz plajı orası. O nedenle bize bunu getiren ve altyapı sorunu tamamen Mordoğan'ın tamamen çözüldü. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e gerçekten de yarımada halkı olarak minnet duyuyoruz, teşekkür ediyoruz." açıklamalarında bulundu.

incirlikoy.jpg

Karaburun'daki arıtma soruna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Erdoğan, "Karaburun'daki arıtma konusunda hızla çalışmalar devam ediyor, şu ana jeolojik etütü ihale aşamasında. Gecikmesinin nedeni de şu, normalde 2019'un Aralık'ında belirlenen yer, bizim şansımıza arkeolojik sit ilan edildi, arıtmanın yapılacağı yer. Bir buçuk yıl kadar onunla uğraştık, bize zaman kaybettirdi. Belki şu an kazmayı bile vurmuş olacaktık. Sonuçlandı, tabi 25000'lik planlarımıza işli olması gerekiyordu, şu an askıya çıkacak olan planlarımıza da işletildi. Uzun soluklu bir iş ama esas bürokratik sürecinde epey bir yol aldık. Çalışmalar devam ediyor. İnşallah çok kısa süre içinde kazmayı buraya da vurmak nasip olur" dedi.

s315459.jpg

Kaynarpınar ve Yeni Liman bölgelerinde yapılması planlanan paket arıtma tesislerine de değinen Erdoğan, "Kaynarpınar'da benim ve Tunç Başkanımın sözü vardı, oradaki arıtma tesisinin yeri belirlendi. Orasıyla ilgili de paket arıtma yapılıyor. Biz orada özellikle halkın fikrini almak için halk oylaması yaptık. Topladık halkı, bilgilendirdik çünkü bir sürü şaibeler oluyor. Aslında biz bölgedeki çalışmalarda iki tane şeye söz verdik. Tepeboz olarak bilinen Yeni Liman Mahallemizde ve Kaynarpınar mevkiinde, denize sıfır buralar, büyük arıtma yapılana kadar süreç kaybı olmaması açısında paket arıtma ile çözelim dendi. Tabi ki bölgemiz Özel Çevre Koruma Alanı olması nedeniyle bizim mutlaka bunlarda Çevre, Şehircilik'ten bir izin almamız gerekiyordu. İZSU'nun yazdığı İnecik ve Yeni Liman Mahallelerindeki paket arıtmaya verilen cevapta, Kaynarpınar için yapılabileceği, Yeni Liman için ise burada Karaburun Atık Su Arıtma Tesisi planlanması sebebiyle işlerin ve alınacak izin yoğunluğu ve süreçler dikkate alındığında paket atık su arıtma tesisi yapmak yerine, oluşan atık suların halihazırda imar plan çalışması devam eden Karaburun Atık Su Arıtma Tesisi'ne iletilmesine uygun olacağı diye bir yazı ile yapılması izin verilmedi. O neden şu an yapamıyoruz, o sorunu çözecektik ama olmadı. Kaynarpınar'ın çalışmaları devam ediyor, biz yine Büyükşehir ile birlikte halledeceğiz, tek umudumuz o" ifadelerini kullandı.

s207588.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.