Başkan Gönenç, Öğretmenleri Ziyaret Etti

Başkan Gönenç, Öğretmenleri Ziyaret Etti

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Bergama’nın büyükşehir yasası ile köylerden dönüşen sınır mahallelerinde görev yapan öğretmenleri ziyaret etti.

Öğretmenlerin ‘Öğretmenler Günü’nü kutlayan Başkan Gönenç, öğrencilere de eğitim seti dağıttı.


24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Bergama Merkeze 44 km uzaklıkta olan Yukarıada ve yine Bergama Merkeze 39 km uzaklıkta olan Oruçlar Mahallesi ilköğretim okullarını ziyaret eden Başkan Gönenç, burada görev yapan öğretmenlerin ‘Öğretmenler Günü’nü kutladı, kendilerine birer roman hediye etti. 


ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞIYORLAR


Her iki okulun dersliklerini gezen Başkan Gönenç, öğrencilerle sohbet etmeyi de ihmal etmedi. Öğrencilere de birer eğitim seti dağıttı. Başkan Gönenç çocuklara; “Bugün buraya 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle, öğretmenlerinizin Öğretmenler Gününü kutlamaya geldik. Tabii gelmişken sizleri de ziyaret etmek istedik. Yanımızda eğitiminizde size yardımcı olacak araç gereçler getirdik. Sizler derslerinize iyi çalışacak yarının öğretmenleri olacaksınız” dedi. Öğretmenlerin sorunlarını da dinleyen Başkan Gönenç; “Sınır mahallerimizde öğretmenlik yapan kardeşlerimizi ziyaret ettik. Zor şartlarda görev yapıyorlar. Ancak buradaki çocukları yarınlara hazırlamak gibi çok kutsal bir görevleri var. Hepsine başarılar diliyor,  öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.


ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖZLÜK HAKLARI GÜVENCE ALTINA ALINMALI


24 Kasım’ın Cumhuriyet tarihinde önemli bir dönemeç noktası olduğunu söyleyen Başkan Gönenç; “24 Kasım 1928’de kara tahtanın başına geçen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, halkımıza Latin harflerini öğretmiş, başöğretmenlik yapmıştı. Bu nedenle halkımızın belleğinden çıkmayacak önemli bir tarih 24 Kasım. Bugün 24 Kasım’ı Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz. Ancak bugün öğretmenlerin ve eğitim sisteminin içinde bulunduğu acı tablo ile karşı karşıyayız. Binlerce öğretmenin anayasal bir hak olan sendika üyeliği nedeniyle görevinden uzaklaştırılması, açığa almalar, atanamayan öğretmenler ve büyük çoğunluğunun yoksulluk sınırında ücret almaları başlıca sorunları. En başta eğitim sisteminin yeniden sorgulanıp çağın koşullarına göre düzenlenmesi, eğitimde fırsat eşitliğinin yaratılması, atanamayan öğretmenlerimizin biran önce görevlerine başlaması ve öğretmenlerimizin özlük haklarının yasayla biran önce güvence altına alınması olması gerekendir. Bu düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını saygıyla anıyorum” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.