BAŞKAN GÖRMEZ BELGELERLE KONUŞTU;

BAŞKAN GÖRMEZ BELGELERLE KONUŞTU;

“ Siyasi Kumpası Öngörmüş,  İtirazımızı çok önceden yapmıştık”

İzmir Büyükşehir Belediye meclisinin 13.01.2017 ve 05.90 onanan 06.04.2017 tarihinde askıya çıkarılan Torbalı ilçesi 1/5.000 ölçekli nazım imar planında ticari alan olarak gösterilen 8 benzin istasyonundan 4'ü için 2004 yılında dönemin CHP’li Torbalı belediye Başkanı da zaten ticari alan kararı aldırmış

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Belediye Meclis toplantısında bir soru üzerine yaptığı konuşmada, yetkisi, uygulaması “İzmir Büyükşehir Belediyesine ait olan imar planıyla ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kamuoyunda yeni tartışmalar oluşturacak belgeleri paylaştı.

Ailesine ve Torbalı Belediyesi'ne ait 2 adet benzin istasyonu haricindeki 8 akaryakıt istasyonunun İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce ticari alan olarak gösterilmesini imar kumpası ve algı operasyonu olarak niteleyen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, çarpıcı bir belge açıklayarak “ zaten bu  8 istasyonların  4’ü için  dönemin CHP’li Belediye Başkanı İsmail Uygur tarafından 2004  yılındaki  1/5.000 ölçekli nazım imar planı revizyonunda ticari alan kararı alınmış. Çünkü o dönemde ilçe belediyelerinin böyle bir yetkisi vardı” şeklinde konuştu.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, konuşmasını şöyle sürdürdü “İzmir Büyükşehir Belediye meclisinin 13.01.2017 ve 05.90 onanan 06.04.2017 tarihinde askıya çıkarılan Torbalı ilçesi 1/5.000 ölçekli nazım imar planına 28 maddeden oluşan bir itirazda bulunduk.

28.04.2017 tarihli itirazımızda başta 8 adet benzin istasyonu olmak üzere vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için büyük çaba gösterdik. Aynı zamanda bu imar planı revizyonunda bir şüpheye kapıldık. Çünkü 8 benzin istasyonundan sadece 2 tanesi ticari alan dışında tutulmuştu ve bunlardan birisi benim ortağı olduğum şirkete aitti. Diğeri ise Torbalı Belediyesi'nin kendi mülkiyetiydi.

Bu durumdan yola çıkarak karara hemen itiraz ettik.


İşte belgeler ortada... 28 Maddelik İtiraz dilekçesinde bulunduk ve bunu aylar öncesinden ön gördük. Yanlışlığı fark ettik, itirazlarımızı zamanında yaptık. Ve o pusuyu kuranlar kendileri işte böylece ortaya çıktı. Yetkimin asla olmadığı görüşlerimin alınmadığı Büyükşehir Belediyesinin kararı bana mal edilmeye çalışıldı. Kendime bir ayrıcalık tanıyormuşum algısı oluşturmak istedi. İtirazda bulunduğumuz 20. Madde de tamamen benzin istasyonlarını kapsamakta ve vatandaşın mağduriyetinin önlenmesine yöneliktir. Ayrıca akaryakıt istasyonu sahiplerini, birer-birer gezerek bu yanlışlığın düzeltilmesi konusunda itirazda bulunmalarını önerdik.

Asıl işin trajik tarafı dönemin belediye başkanı İsmail UYGUR döneminde 8 benzin istasyonundan 4'ü için zaten ticari alan kararının 2004 yılında yapılan 1/5.000 revizyon imar planında alınmış olmasıdır. O dönemde belediyelerin böyle bir yetkisi vardı. Büyükşehirde şimdi bu 4'ü ile ilgili durum belirsiz. Yusuf Usta'nın oradaki benzinlik, Çetineller Oteli'nin önündeki benzinlik, Geziciler'in benzinliği ve Çıraklığın yanındaki benzinlik dönemin belediye başkanı İsmail UYGUR'un kararı ile ticari alan olarak belirlenmiştir ve ne acıdır ki aynı belediye başkanı şimdi ticari olarak belirlenen istasyonlar için gazete- gazete dolaşıp polemik yapmaktadır. Benim aileme ait benzin istasyonu ise 90'lı yıllardaki planlarda da Akaryakıt İstasyonu olup İsmail UYGUR'un belediye başkanı olduğu dönemde de 14.05.2012 tarihinde büyükşehir belediyesi tarafınca da onaylanmıştır. Bugüne ait bir şey değildir. Lütfen çamur atalım izi kalsın politikasını bıraksınlar. Bu halk siyasi rantın babasını çok iyi biliyor ”  şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.